William Buhlman – Conditionarea fizica si indoctrinarea

Incă de la naştere, fiecare dintre noi am beneficiat de una dintre cele mai extinse condiţionări pe care societatea noastră şi cultura noastră le pot da. Am fost condiţionaţi să acceptăm ipoteza că suntem doar creaturi fizice – mamifere înzestrate cu intelect. Această îndoctrinare fizică este în mare rezultatul unei singure concluzii ce a fost transmisă de la o generaţie la alta: din moment ce noi ne observăm şi ne experimentăm ca şi fiinţe fizice, este foarte natural să credem că noi suntem una cu trupurile noastre. Bazată pe percepţii fizice, aceasta pare să fie singura concluzie logică. Ce altceva am putea fi?

Pe măsură ce creştem, ni se spune în mod repetat că noi suntem creaturi fizice. In fiecare zi a vieţilor noastre această concluzie este reîntărită de către familie, prieteni, mass media şi societate în general. Intr-un final suntem învăţaţi şi despre câteva concepte de natură ezoterică, care de obicei iau forma credinţelor religioase. Aceste concepte de natură ezoterică ne sunt de obicei transmise într-o manieră destul de ambiguă. Majoritatea religiilor ne învaţă că avem un suflet sau un aşa-zis spirit; o formă invizibilă, indescriptibilă de energie. Ni se spune să credem în acest concept misterios fără să punem întrebări, însă nu ni se oferă nici o dovadă în sprijinul său; nici fapte, nici raţionamente. Ni se spune să avem credinţă, pentru că răspunsurile se află în mâinile lui Dumnezeu. Mulţi lideri spirituali ne-au făcut să credem că practic suntem lipsiţi de putere în a obţine răspunsurile la misterele vieţii noastre şi la existenţa noastră.

Rezultatul final este o dublă îndoctrinare masivă. In primul rând suntem învăţaţi că sunten mamifere dotate cu intelect; apoi suntem învăţaţi că suntem creaturile lipsite de putere ale lui Dumnezeu, incapabili să ne obţinem singuri răspunsurile pe care le căutăm.

Există o singură problemă referitoare la aceste concluzii; acestea sunt construite în întregime pe plaja limitată a simţurilor noastre fizice. Aşa cum orice fizician v-ar spune, noi suntem capabili să vedem doar o mică fracţiune din energia existentă în jurul nostru. Formula conform căreia întregul concept al realităţii este bazat pe percepţii fizice, nu ne poate oferi decât concluzii incomplete, atât asupra noastră cât şi asupra a tot ceea ce este în jurul nostru. Un exemplu clasic poate fi reprezentat de percepţia faptului că pământul este centrul universului. Timp de mii de ani a fost evident pentru toată lumea faptul că soarele se învârtea în jurul pământului. In timpuri mai recente, ştiinţa ne-a învăţat că atomul a fost construit din particule minuscule ce se învârt în mod armonios în jurul unui nucleu stabil şi solid. In zilele noastre, conform mecanicii cuantice această imagine a realităţii subatomice este incompletă şi incorectă.

Una dintre concluziile universale actuale care este predată in şcolile din întreaga lume este reprezentată de presupunerea ştiinţifică conform căreia creierul biologic reprezintă originea conştiinţei. Ştiinţa medicală a tras cu mult timp în urmă concluzia că creierul este sursa evidentă a tuturor lucrurilor conştiente. Ce altceva ar putea să fie? Şi totuşi, în zilele noastre, zeci de milioane de experienţe extracorporale şi de experienţe la graniţa cu moartea, ne oferă dovezi foarte clare ale faptului că starea noastră de conştienţă continuă chiar şi atunci când suntem separaţi de corpul fizic.

Primul pas în procesul de eliberare din condiţionarea noastră fizică este să îi recunoaştem în primul rând existenţa. De acum înainte, să începem să acordăm atenţie multiplelor presupuneri şi concluzii care ne alcătuiesc viaţa. Să observăm toate lucrurile subtile care sunt construite în cadrul societăţii noastre şi în cadrul vieţii noastre de zi cu zi. De exemplu, acordaţi atenţie tuturor afirmaţiilor referitoare la persoana dumneavoastră şi la cei din jurul vostru ca şi creaturi fizice: părul meu, pielea mea, braţele mele, picioarele ei. Aceasta ar putea suna trivial, însă noi auzim aceste lucruri de nenumărate ori în fiecare zi. Fiecare afirmaţie referitoare la noi ca şi corp fizic acţionează ca şi o condiţionare a noastră faţă de acest concept despre noi înşine. In hipnoză acest fenomen poartă numele de sugestie. Este dovedit faptul că atunci când sugestiile sunt repetate zilnic pentru o perioadă mai lungă de timp, acestea vor genera o condiţionare extrem de eficientă a minţii noastre.

In fiecare an, milioane de oameni sunt condiţionaţi de sugestii hipnotice pentru a-şi modifica obiceiurile zilnice sau modelele de comportament; adeseori într-una sau două şedinţe. Decenii de-a rândul, sugestiile au fost folosite cu succes pentru a stopa fumatul sau pentru a modifica obiceiurile de alimentaţie. Dacă mintea umană poate fi condiţionată într-o singură oră pentru a modifica un obicei ce a durat o viaţă întreagă, cum ar fi fumatul sau alimentaţia în exces, imaginaţi-vă cât de puternică şi înlănţuitoare poate fi o viaţă întreagă de condiţionări sociale.

De fapt referirea constantă la noi înşine ca şi creaturi fizice are darul de a ne modela imaginea noastră de sine pentru a accepta această presupunere ca şi realitate. Acest aspect are o mare influenţă în special atunci când ştiinţa modernă şi experţii medicali inoculează în mod repetat aceleaşi presupuneri. Rezultatul este clar: noi aceptăm imaginea de sine conform căreia noi suntem într-adevăr creaturi fizice.

Aceasta este de departe cea mai falsă concepţie privitoare la rasa umană. In realitate, corpul fizic reprezintă pur şi simplu vehiculul biologic temporar pe care îl folosim pentru exprimarea într-un mediu grosier. Acesta este motivul principal pentru care milioane de oameni care au avut parte de experienţe la graniţa cu moartea şi de experienţe extracorporale au fost atât de profund schimbaţi de experienţa lor. Adeseori, chiar pentru prima dată, aceştia desoperă personal (nu cred sau speră) faptul că ei sunt fiinţe spirituale ce locuiesc temporar într-un vehicul fizic. Aceasta este o realizare puternică, ce îţi schimbă radical viaţa şi care este dificil de descris doar prin cuvinte. Gândiţi-vă doar pentru un moment la posibilitatea ca întreaga dumneavoastră viziune şi concepţiile despre sine să fie modificate instanteneu pentru totdeauna. Mulţi oameni nu vorbesc deloc despre astfel de experienţe din simplul motiv că acestea merg cu mult dincolo de conceptele fizice obişnuite asupra realităţii.

Consider că scopul principal al experienţelor extracorporale şi al experienţelor de la graniţa cu moartea este acela de a ne oferi la fiecare în parte o scânteie personală din aventura noastră spirituală. Doar prin experimentarea sinelui nostru spiritual nonfizic (sinele nemuritor Atman) noi putem depăşi în totalitate influenţa restrictivă a îndoctrinării noastre fizice şi sociale. Doar prin eliberarea de limitele noastre fizice grosiere noi putem descoperi adevărul despre noi înşine şi despre univers.


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!Apreciem sprijinul celor cu suflet, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare.


Your email is never published or shared.