Who is Afraid of Wilhelm Reich – Cine se teme de Wilhelm Reich ?

Medic şi psihanalist austriac (până în 1938), apoi medic şi psihanalist american de origine austriacă, decedat în puşcărie neaoş americană. S-a născut într-o familie de evrei, la Dobrzcynica, în Galiţia austriacă (imperiul Austro-Ungar), pe 24 ianuarie 1897. A copilărit în Bucovina, într-o vastă fermă agricolă condusă de tatăl său.

Wilhelm Reich: “Pe scurt, cineva poate spune urmatoarele despre caracterul uman: structural vorbind, e o creatura formata din trei straturi. La suprafata, poarta masca falsa a stapanirii de sine, politetea artificiala obligatorie si sociabilitatea afisata. Prin asta el ascunde al doilea strat de dedesupt, subconstientul freudian, in care sadismul, perversiunile de orice fel, sunt inradacinate adanc, fara a-si pierde cu nimic puterea. Al doilea strat e produsul artificial al culturii noastre sexuale nerealiste, care este perceput constient numai ca hau launtric, adanc si ca un desert. In al treilea strat in nucleul biologic exista si opereaza sociabilitatea si sexualitatea naturala, satisfactia spontana a muncii si capacitatea de a manifesta afectiune, singura speranta pe care fiinta umana o are de a se adapta suferintei sociale, la un anumit moment.”

Vezi online cu traducere:

Server 1

Server 2

 

 

 
Cartile lui John P. Conger se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sursa : https://dinamikro.blogspot.com


Dăruieşte şi vei primi inzecit. Sustine munca si existenta acestui website:


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Invitatie Grup WhatsApp