Green Lantern (2011) – Vointa, Frica, Gandirea si Secretul

Filmul “Lanterna Verde” – protectorul universului, un film plin de simbolism si informatii ascunse prezinta pe liderul lanternelor Sinestro, care are pielea de culoare rosie, si cred ca el reprezinta rasa rosie, Antlantida (disparuta in prezent). Platon a fost cel care a scris cele doua dialoguri, Timeus si Critias in care povesteste despre Atlantida. De asemenea, aceste doua scrieri sunt singurele referinte cunoscute despre aceasta civilizatie. Ele au provocat controverse pentru mai bine de 2,000 de ani.

IMG_20150914_084435

In Kabbala, Papus scrie despre vointa, ca cei din vechime remarcasera totoada influenta universala exercitata de catre vointa. Dezvoltarea vointei reprezinta asadar scopul pe care trebuie sa-l urmeze orice om care se dedica manuirii fortelor Naturii. Lumea sensibila pare a fi penetrata din toate partile de o alta lume, care scapa actiuni simturilor, fiind pur spirituala; lumea vizibila ar fi deci dublata de o alta lume invizibila. 

Aceasta lume invizibila este populata de fiinte spirituale cuprinse in mai multe clase. Unele, insensibile la bine sau la rău, dar putând deveni instrumentele unuia sau ale celuilalt, sunt numite larve. Ele sunt conduse de un singur lucru: nesaţul nicicând potolit.

Această lume invizibilă este de asemenea populată de ideile noastre, care acţionează ca fiinţe reale.

“Fiecare gând al omului trece, în momentul în care e dezvoltat, în lumea interioară unde devine o entitate activă prin asocierea sa cu ceea ce am putea numi un elemental, adică una din forţele semi-inteligente ale regnurilor naturii. El supravieţuieşte ca o inteligenţă activă, creatură zămislită de către spirit, un timp mai scurt sau mai îndelungat în funcţie de intensitatea originară a acţiunii cerebrale care i-a dat naştere.

Astfel, un gând bun se perpetuează ca o putere activ binefăcătoare; unul rău ca un demon răufăcător. Şi în felul acesta, omul populează în mod continuu curentul său în spaţiul unei lumi a lui în care se adună copiii fanteziilor sale, ai dorinţelor sale, ai impulsurilor sale şi ai pasiunilor sale; în funcţie de intensitatea dinamică, acest curent reacţionează asupra întregii organizări senzitive sau nervoase aflate în contact cu el. Budistul o numeşte SHANDBA, hindusul îi dă numele de karma. Adeptul restrânge în mod voit aceste forme; ceilalţi oameni le lasă scape fără să-şi dea seama.”

Agentul cu ajutorul căruia se acţionează asupra acestor forţe intelectuale, este Voinţa. Facultăţile umane sunt, prin ele însele, indiferente faţă de bine sau faţă de rău, iar capacitatea lor variază în funcţie de impulsul pe care îl ataşează Voinţa. La fel se întâmplă şi cu aceste fiinţe elementare. Se întâmplă uneori că fiinţele umane îşi abandonează complet folosirea voinţei lor şi caută să intre în legătură cu lumea invizibilă. Acesta este momentul în care creaturile perverse, larvele, găsesc prilejul de a-şi întări firava lor viaţă acaparând viaţa acestor oameni (vrăjitorii din trecut şi mediumii din prezent).

Diferenţa dintre un mag şi un vrăjitor este că primul ştie ce face şi ce va rezulta, în timp ce al doilea ignoră acest lucru în mod absolut.

Importantă este deci Voinţa, şi toate tradiţiile recunosc unanim acest lucru. “Cu cât voinţa este mai mare, spune Boehme, cu atat e mai mare fiinţa, cu atât mai tare este inspirată.”

Voinţa si libertatea reprezintă unul si acelaşi lucru. 

“Sursa de lumină, magia, este cea care creează ceva din nimic. Vointa care merge cu hotărâre înaintea sa este credinţa; ea modelează propria sa formă în spirit, şi îşi supune toate lucrurile; prin ea, sufletul primeşte puterea de a-şi transmite influenţa asupra unui alt suflet, şi de a-l penetra în esenţele sale cele mai intime. Când voinţa lucrează împreună cu Dumnezeu, ea poate răsturna munţii, sfărâma stâncile, învolbura apele; ea poate să înfăptuiască toate minunile, să comande cerurilor şi mărilor, să înlănţuie chiar moartea; totul i se supune.

Creierul omenesc e un generator inepuizabil de forţă cosmică de cea mai rafinată calitate, pe care o extrage din energia inferioară a naturii brute; adeptul complet a făcut din el insusi un centru radiant de virtualităţi din care se vor naşte corelaţii după corelaţii de-a lungul vremurilor ce vor veni.

Acesta este sensul misterioaselor puteri pe care le posedă de a proiecta şi materializa in lumea vizibilă formele pe care imaginaţia sa le-a construit în invizibil din materie cosmică inertă. Adeptul nu creează nimic din nou; el nu face decât să manipuleze materialele pe care natura le-a adunat în jurul său, materia primă care de-a lungul veacurilor a trecut prin toate formele. El nu are decât s-o aleagă pe cea de care are nevoie, şi de a o rechema la existenţă obiectivă.

Frica, Vointa care transforma Gandurile in realitate si Secretul, care este pastrat de catre oculta mondiala, toate sunt liber exprimate in film.

Voita si sursa ei !

Vizioneaza clip online:

 

Vointa ta, transforma gandurile in realitate

Vizioneaza clip online:

 

Frica, teama!

Vizioneaza clip online:

 

Secretul si cine il pastreaza

Screen Shot 09-22-15 at 09.19 AM

 

Vizioneaza clip online:

 

Filmul se poate vedea online la adresa – https://bit.ly/2MjiKIC

 
Cartile lui Papus se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dăruieşte şi vei primi inzecit. Sustine munca si existenta acestui website:


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite