Viktor Frankl – Omul in cautarea sensului Vietii

Salutare, prieteni! In acest videoclip vorbim despre trei idei importante din cartea ‘Omul in cautarea sensului vietii’ de Viktor Frankl. Aceste idei ne pot ajuta sa recapatam dorinta si motivatia de a merge mai departe, chiar si atunci cand ne simtim coplesiti de greutatile vietii. Frankl, fost neorolog si psihiatru, si-a petrecut 3 ani din viata ca detinut in lagerele de concentrare de la Dachau si Auschwitz. Pe parcursul detentiei sale el este torturat, batut si nevoit sa munceasca pana la ultimele sale puteri, neprimind hrana si hainele necesare pentru a rezista conditiilor de ger naprasnic. In jurul sau, oamenii mor de boli si de foame sau sunt executati fara niciun motiv. Mama, tatal, fratele si sotia lui sunt cu totii omorati in lagerele de concentrare. Cum a reusit Frankl sa gaseasca puterea de a trai si de a nu se da batut indurand astfel de conditii?

Trei idei:

1. Cel care are un de ce pentru care sa traiasca poate indura aproape orice.

2. Cand nu mai putem schimba o situatie, atunci suntem provocati sa ne schimbam pe noi insine.

3. Dragostea este ultimul si cel mai inalt tel la care omul poate sa aspire.

 

 
Cartile lui Viktor Frankl se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)