The Giver (2014) – Viitorul omenirii si pamantului

Giver

Suferintele uriase si durerea uriasa ne-au impins catre solutie. Comunitatii in care haosul a devenit armonie. In aceasta lume perfecta, ce par lucrurile si ce sunt lucrurile sunt chestii diferite, e un secret intunecat. Ce s-ar intampla daca n-ai face injectia de dimineata? Nu te pot pregati pentru ce se va intampla. Lipseste ceva din existenta noastra. Ceva ce a fost furat. Cand oameni au libertatea sa aleaga, aleg gresit.

Sinopsis: Acțiunea are loc într-o societate distopică și ternă a viitorului, în care oamenii au fost lăsați fără nici un fel de amintiri, astfel încât aceștia nu mai manifestă nici un fel de sentiment sau emoție.

Darul lui Jonas este o distopie. Se dorea a fi o carte de aventuri pentru tineri, despre „cum ar arata vietile noastre daca ar exista o tehnologie care sa le permita amintirilor sa fie selective, in asa fel incat sa ne punem descotorisi de cele care ne provoaca neplaceri„. Plecand de la premisa „ce-ar fi daca…Lois Lowry a reusit sa publice o carte mult mai serioasa decat si-ar fi dorit. O carte pe cat de mica, pe atat de profunda, cu un impact major asupra cititorului. Cred ca este imposibil sa nu ramai cu semne de intrebare dupa finalizarea lecturii. Asupra mea au persistat cateva zile la rand intrebari … retorice si ganduri tulburatoare. Ce-ar fi daca…. ?

Un lucru care m-a fascinat, este coperta primei editii cartonate in limba engleza. Ea il infatiseaza pe Carl Nelson, un om fara vedere, care a reprezentat o sursa de inspiratie in realizarea prezentului volum. Carl a fost barbatul care a pierdut culorile, dar nu si amintirea lor.

giver bookVezi clip 1 selectat din film:

 

Vezi clip 2 selectat din film:

,,Cand m-am apucat sa scriu DARUL LUI JONAS, am creat o lume care exista doar in inchipuirea mea, lumea lui ,, NUMAI NOI SI DOAR ACUM”. Am incercat sa fac lumea lui Jonas sa para confortabila, familiara si sigura, si m-am straduit sa-l seduc pe cititor. M-am sedus in acelasi timp pe mine. Lumea aceea chiar era buna. Am lasat deoparte toate lucrurile de care ma tem -violenta, prejudecatile, saracia si nedreatatea – si chiar am presarat un strop de buna cuviinta, fiindca mi-a suras ideea. Era foarte, foarte tentant sa las lucrurile asa, numai ca n-am fost niciodata o scriitoare de povesti.”

Vezi clip 3 selectat din film:

Filmul se poate vedea online la adresa – https://bit.ly/2C0RNWs


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup