Viata secreta a celulei si lupta cu virusii

În interiorul corpului nostru există o bătălie chiar acum. A început cu miliarde de ani în urmă și se desfăşoară în fiecare dintre noi în fiecare minut din fiecare zi: povestea unei infecții virale – lupta pentru celulă. Acest film dezvăluie mecanismul rafinat al sistemului de celule umane din lumea interioară a celulei – de la suprafața membranei care acţionează ca un sistem de securitate pentru orice trece în si din celulă, la drumurile dinamice care transportă „marfă” în întreaga celulă, turbinele remarcabile care alimentează întreaga lume celulară, la uimitorul ADN și construirea a mii de proteine diferite, toate cu sarcini unice.

Virusul intenționează să dispună de acest sistem într-un mod egoist: acela de a crea mai mulți viruși. Și va face totul ca să-şi atingă acest scop. Este o poveste la o scară mică, dar care ne trimite cu gândul la viaţa reală, unde trăim aceleaşi situaţii. Cu contribuții din partea profesorului Bonnie L Bassler de la Universitatea Princeton, dr Nick Lane și Profesorul Steve Jones de la Universitatea College din Londra și Cambridge University Susanna Bidgood, explorăm cele mai noi idei despre evoluția vieții pe Pământ și procesele bio-chimice din interiorul fiecăruia dintre noi, dezvăluind o lume mai mică decât posibilitatea noastră de înţelegere, într-o poveste suficient de mare pentru a satisface orice imaginaţie.


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite