Tribuna nonconformistilor – Ilie Cioara in dialog cu dl. Buzdugan

Dacă activitatea minţii nu m-a putut transforma să încerc cu inactivitatea minţii, cu pasivitatea minţii. Şi atunci am început să privesc şi să ascult numai. Viaţa este ca un întreg care ne provoacă clipa de clipă şi noi răspundem cu egoul, cu educaţia noastră aşa cum este bazată pe eu şi al meu. Deci avem o educaţie egoistă. Şi toate reacţiile minţii le întâmpinăm cu conştiinţa pură. Într-o zi după vreo doi ani de experienţe din astea, la un moment dat într-o dimineaţă mă scol şi nu mai funcţionam ca ziua de ieri. Adică funcţionam ca un întreg: corp şi minte UNA. Aici şi Acum. Deci: eram prezent la prezent. Din clipa aceea a început… La început nu mi am dat seama cum să denumesc fenomenul deşi citisem foarte mult despre eliberare, despre trezire, despre iluminare, spargerea egoului. După vreo două ore mi-am dat seama: s-a produs spargerea egoului fără să urmăresc. PRIN ACELE SIMPLE OBSERVAŢII. De atunci am început să scriu despre cunoaşterea de sine.

Vezi online:

 
Cartile lui Ilie Cioara se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult! Va multumesc tuturor!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite