Thich Nhat Hanh – Vindecarea este posibila in fiecare moment

Nu există cale de vindecare, vindecarea este calea. În viața noastră de zi cu zi, putem avea mici suferințe și, odată cu trecerea timpului, ele pot deveni blocuri de suferință în noi. Trebuie să recunoaștem această suferință în noi. Fiecare respirație poate aduce vindecare, fiecare pas poate aduce vindecare. Suntem capabili să ne transformăm suferința în pace și bucurie. Oprirea este foarte importantă în practica noastră. Dacă ne putem opri, vindecarea va avea loc imediat. Nu mai face ceea ce ne aduce suferință, furie și disperare. În momentul în care ai decis să te oprești, te simți foarte ușor. Iar practicarea celor cinci instruiri în minte este crucială pentru vindecarea noastră. Poți crea un moment de fericire? Prin practica atenției, suntem capabili să creăm momente de bucurie și fericire în viața noastră de zi cu zi. Ia un exemplu, pentru a găti ciorbă avem nevoie de apă, legume, tofu. Și majoritatea dintre noi suntem capabili să gătim supă bună. A crea un moment de mică fericire este așa. Cu unele ingrediente, suntem capabili să creăm momente de fericire pentru noi și pentru ceilalți. Trebuie să înveți cum să creezi momente de fericire și să savurezi momente de mică fericire în viața noastră de zi cu zi.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Thich Nhat Hanh se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite