Thich Nhat Hanh – Iubirea si Comunicarea

Prima mantră este: “Draga, sunt aici pentru tine”. Când iubeşti pe cineva, cel mai bun lucru pe care i-l poti oferi e prezenţa ta. Cum poti iubi dacă nu eşti acolo? Iti oferi adevărata prezenţă.

Nu te preocupă trecutul, viitorul, proiectele. Trăieşti pentru persoana iubită. A doua mantră este: „Dragă, ştiu că eşti acolo şi sunt atât de fericit pentru că eşti cu adevărat acolo”. Recunoşti prezenţa persoanei iubite drept ceva foarte preţios. Te foloseşti de mindfulness ca să recunoşti asta, îmbrăţişezi cu mindfulness şi va înflori. Să fii iubit înseamnă să fii recunoscut ca existenţă. Aceste două mantre pot aduce fericirea imediat.

A treia mantră este pentru momentele în care persoana iubită suferă: “Dragă, ştiu că suferi. De aceea sunt aici pentru tine”. Inainte de a face ceva pentru a ajuta, prezenţa ta poate aduce deja alinare. A patra mantră, puţin mai dificilă, e utilă atunci când suferi. Dacă tu crezi că suferinţa a fost cauzată de persoana iubită, te doare profund. Şi preferi să te duci în camera ta, să închizi uşa şi să suferi singur: Vrei s-o pedepseşti pentru că te-a făcut să suferi. Mantra este: “Dragă, sufăr. Mă străduiesc. Te rog, ajută-mă”. Te duci la el/ea. Şi încerci asta.

Şi dacă poţi spune mantra asta, imediat suferi mai puţin.

 
Cartile lui Thich Nhat Hanh se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

   
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Sa daruiesti este o calitatea a Creatorului, ca sa devenim ca el, noi trebuie sa primim placere din daruire, din aceasta cauza cei care ne sustin prin donatii sunt foarte putini.

(clik aici pentru mai multe detalii...)