Thich Nhat Hanh – Fericirea este posibila aici si acum

THICH NHAT HANH: Dacă eşti pe deplin prezent aici şi acum, ai nevoie doar de un pas sau o respiraţie ca să intri în împărăţia lui Dumnezeu. Fericirea este posibilă aici şi acum. Şi odată ce ai ajuns în acea împărăţie, nu mai simţi nevoia să alergi după obiectele dorinţelor tale, precum puterea, celebritatea, plăcerile carnale şi aşa mai departe.

OPRAH: Dar dacă în momentul de mindfulness eşti provocat? Iţi urmezi respiraţia sau nu rezişti în faţa situaţiei provocatoare? Care-i prima reacţie?

THICH NHAT HANH: Tot ce trebuie să faci este să respiri conştient şi să recunoşti sentimentul. Recunoşti situaţia şi te fortifici, ca să nu fii copleşit de sentimente negative, precum frica sau anxietatea. Eşti tot tu. După pilda mamei: când bebeluşul plânge, îl ia în braţe şi îl alină. Durerea, anxietatea sunt reprezentate de bebeluş. Trebuie să ai grijă de ele. Trebuie să te întorci către tine, să-ţi recunoşti suferinţa interioară, să o îmbrăţişezi şi să capeţi alinarea. Continuând să practici mindfulness şi concentrare, înţelegi rădăcinile, natura acelui disconfort, şi apoi ştii cum să îl transformi.

 


Cartile lui Thich Nhat Hanh se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.