The Titan (2018) – Jumatate om jumatate reptila : Homo Titanies

Prin 2007 circula pe internet o poveste care se vroia o scurgere de informaţii confidenţiale din cadrul Proiectului Genomului Uman. Un aşa-numit profesor Sam Chang care studia ADN-ul uman ar fi descoperit că doar 2% din gene îşi fac treaba iar 98% tac, fiind considerate un deşeu. Aceste date nu erau noi, era ceva acceptat oficial la începutul anilor 2000. Doar că Chang ar fi descoperit că în acel 98 % de deşeuri există la fel de multă informaţie cu sens ca şi în restul de 2% ADN normal. Deci acolo ar fi ceva important, care are potenţial de a funcţiona, nu doar resturi inutile. El ar fi fost ajutat de un specialist în criptografie care ar fi analizat codul genetic la fel cum analizezi un program de computer.

Ei bine, astfel ar fi fost găsite multe similarităţi intre felul în care este scris un software şi felul în care este alcătuit codul genetic, în special în zonele sale “tăcute” care nu produc proteine şi nu se ştia exact la vremea respectivă ce fac. Un element interesant este faptul că multe zone „tăcute” din ADN erau precedate şi urmate de un element genetic numit Alu, la fel cum în limbajul de programare Pascal apare simbolul „/” înainte şi după o parte din soft care nu trebuie executată ci constituie ce numesc programatorii „comment”.

Iar când au activat în laborator vreo 200 de astfel de zone din ADN au rezultat substanţe care apar la pacienţii cu cancer. Este interesant că în cele 2% ADN normal, există şi zone care în mod natural au elementul Alu doar la final lipsind cel de la început.

Adică în limbaj de programare „Comment / „ şi nu „/ Comment / „. Iar această „scăpare” de programare genetică produce întotdeauna cancer.

Concluzia articolului respectiv era că ce numim cod genetic ar fi un soft, posibil opera unor IT-işti extratereştrii, care fie din greşeală fie în mod deliberat (ca experiment genetic) ar fi lăsat zone greşite din ADN să se exprime aberant.

 

Vezi online cu traducere:

Clip 1

 

Clip 2

 

Clip 3

 

Ps: Geneticianul Jennifer Doudna este unul din inventatorii tehnologiei revoluţionare de modificare a genelor numită CRISPR-Cas9. Instrumentul le permite cercetătorilor să realizeze modificări precise ale şirurilor ADN, ceea ce deschide calea unor posibile tratamente ale bolilor genetice… dar ar putea fi folosit şi pentru crearea aşa-numiţilor „bebeluşi de firmă”. Doudna face o trecere în revistă a tehnologiei CRISPR-Cas9 şi îndeamnă comunitatea ştiinţifică să oprească momentan studiile pentru a discuta implicațiile etice ale utilizării acestui nou instrument genetic. – http://bit.ly/2Gr9Wwq

 

Filmul se poate vedea online aici – https://bit.ly/2GXf2Sd


Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite