The International (2009) – Daca controlezi datoriile, contolezi totul.

Un thriller inteligent despre implicarea organismelor financiare multinaționale în politica națională a statelor și în crima organizată la nivel înalt nu avea cum să obțină note favorabile din partea criticilor de film, mulți dintre ei interesați să nu-i deranjeze pe patronii ce-i plătesc.

Intriga poate că e prea naivă, fantezistă și zgomotoasă, dar filmul bate în direcția corectă, cu atât mai mult cu cât este inspirat din câteva cazuri reale: scandalul Bank of Credit and Commerce International din anii 1980, implicarea Mafiei Siciliene în finanțarea traficului internațional de arme și asasinarea bancherului italian Roberto Calvi. Organizațiile supranaționale care domină lumea sunt reprezentate prin clădirile uriașe și impersonale din oțel și sticlă unde se pun la cale revoluții și lovituri de stat cu unicul scop de a controla fluxul financiar internațional.

Vezi clip 1 selectat:

 

Vezi clip 2 selectat:

 

Filmul se poate vedea la adresa: http://bit.ly/2MynwFl


Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite