The International (2009) – Daca controlezi datoriile, contolezi totul.

Un thriller inteligent despre implicarea organismelor financiare multinaționale în politica națională a statelor și în crima organizată la nivel înalt nu avea cum să obțină note favorabile din partea criticilor de film, mulți dintre ei interesați să nu-i deranjeze pe patronii ce-i plătesc.

Intriga poate că e prea naivă, fantezistă și zgomotoasă, dar filmul bate în direcția corectă, cu atât mai mult cu cât este inspirat din câteva cazuri reale: scandalul Bank of Credit and Commerce International din anii 1980, implicarea Mafiei Siciliene în finanțarea traficului internațional de arme și asasinarea bancherului italian Roberto Calvi. Organizațiile supranaționale care domină lumea sunt reprezentate prin clădirile uriașe și impersonale din oțel și sticlă unde se pun la cale revoluții și lovituri de stat cu unicul scop de a controla fluxul financiar internațional.

Vezi clip 1 selectat:

 

Vezi clip 2 selectat:

 

Filmul se poate vedea la adresa: http://bit.ly/2MynwFl


INFO: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce. - DMCA


Dacă vă place acest site, iar informațiile prezentate vă sunt de ajutor, ajutati acum acest site cu o donație prin serviciul electronic securizat PayPal sau direct in cont bancar. (clik aici)