Tal Danino – Putem folosi bacterii pentru a detecta cancerul

Cancerul hepatic este unul dintre cele mai dificile forme de cancer, dar biologul de sinteză Tal Danino a avut o idee din stânga: Ce se întâmplă dacă am putea crea o bacterie probiotică, comestibilă, care a fost „programată” pentru a găsi tumori hepatice? Perspectiva lui exploatează ceva ce începem să înțelegem despre bacterii: puterea lor de a sesiza cvorumul sau de a face ceva împreună odată ce ajung la masa critică. Danino, un coleg TED, explică cum funcționează senzorul de cvorum – și cât de inteligente sunt bacteriile care colaborează într-o zi să schimbe tratamentul cancerului.

Vezi online cu traducere:

 


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup