Susan Greenfield – Brain Story (Poveste creierului)

poster

Filmul documentarPovestea creierului, cu titlul original Brain Story, analizeaza si prezinta procesele care au loc in creierul uman, in timpul diferitelor activitati, iar pe parcursul celor sase episoade, aflam cum functioneaza creierul din punct de vedere al memoriei, emotiilor, vederii, cresterea si dezvolatrea creierului si constiinta. Documentarul apeleaza la neurochirurgi, pacienti, filozofi, cercetatori din diferite domenii, pentru a descoperi modul de functionare complex si misterios al creierului.

Doctorul psiholog Susan Greenfield este prezentatoarea acestei serii produsa de postul de televiziune BBC. Susan Greenfield este un cercetator de renume in neurologie, implicandu-se activ in studierea constiintei umane sau vindecarea unor boli precum alzheimer.

Prin intermediul doctorului Susan Greenfield filmul documentar Povestea Creierul isi propune sa raspunda la o intrebare pe care si-au pus-o oamenii din cele mai vechi timpuri : ” Cine sunt eu? ” , ” Eu sunt creierul sau sufletul?

Episodul 1 – Totul este in minte

Acest episod dezvaluie cum stiinta a ajuns sa desluseasca complexitatea functionalitatii si legaturilor din creier

 

Episodul 2 – In timpul actiunii

Episodul 2 dezvaluie originile complicate ale emotiilor umane si analizeaza schimbarile chimice ce se produc in creier cand suntem coplesiti de emotii

 

Episodul 3 – Ochii mintii

Acest episod cerceteaza  legaturile complexe dintre ochi si creier, dezvaluind mecanismul prin care creierul descifreaza impulsurile trimise de ochi.

 

Episodul 4 – Fara egal

Ce are in plus creierul uman de am ajuns sa fim specia dominanta de pe aceasta planeta? Acest episod analizeaza motivele datorita carora specia umana are un impact atat de puternic asupra planetei.

 

Episodul 5 – Creierul in dezvoltare

Acest episod cerceteaza schimbarile care se produc in creier in timpul cresterii si transformarii copiilor in adulti.

 

Episodul 6 – Ultimul mister

Ce este constiinta? Cum poate constiinta sa fie generata de creier? Acest episod incearca sa explice modalitatea creierului de a crea constiinta.


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!Sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE


Your email is never published or shared.