Susan Blackmore – Despre meme si “teme”

Susan Blackmore studiază memele: idei care se reproduc dintr-un creier în altul asemenea unui virus. Ea vine cu un nou argument întrăzneţ: Umanitatea a produs un nou tip de memă, şi anume teme-ul, care se reproduce prin intermediu tehnologiei – şi inventează noi mijloace de a se menţine în viaţă.

Vezi online cu traducere:

Dar acum dupa ce am descris, ne apropriem de al treilea replicator. Si acesta este si mai periculos, este periculos din nou. De ce? Pentru ca temele sunt replicatori egoisti si nu le pasa de noi, sau de planeta noastra, sau de orice alceva. Sunt doar informatie –  de ce le-ar pasa? Ne folosesc pentru a extrage resursele planetei noastre pentru a produce mai multe calculatoare, si de alte multe lucruri. Noi suntem vechile masini. Vom reusi sa supravietuim.

 

Vezi clipul selectat:

Ne apropriem de al treilea replicator

 
Cartile lui Richard Dawkins se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)