Sue Monk Kidd – Sa ne ascultam cu adevarat

Cred că toţi avem ceva către care ne trage sufletul şi putem dărui şi contribui. Ceva care ne luminează. Şi când vorbim despre asta, adesea puteţi vedea lumina din oameni. Uneori trebuie să ne oprim. Pauză. Stop. Şi să ne ascultăm cu adevărat. Ascultăm dorinţa dinăuntrul nostru. Ne vorbeşte.

Am fost în Grecia în 1993, pe insula Creta. Am mers la o mică mănăstire ortodoxă grecească, foarte veche. E acolo un copac sacru pentru călugăriţe. Şi o călugăriţă a încercat să ne explice că există o tradiţie: te duci la copac şi ceri ceva, într-un fel pe care l-a descris aşa: din adâncul inimii. Voia să spună că trebuie să ceri cel mai profund lucru din tine.

Dar a ieşit: „Cereţi ceea ce e în adâncul inimii voastre”. N-am uitat niciodată asta. Şi m-am gândit, câte femei au acest lucru în adâncul inimii lor, însă nu-i acordă atenţie şi acel lucru vrea un loc în viaţa lor. Aşa că fiecare femeie din grupul cu care călătoream s-a dus sub acel copac, unde este o icoană uimitoare a Fecioarei Maria, şi s-a rugat pentru ceva din adâncul inimii sale. Şi eu am spus: „Vreau să fiu romancier”. M-a luat prin surprindere.

Uneori este atât de simplu să te opreşti o clipă şi să te întrebi: Ce stă în adâncul inimii mele? Şi apoi apare. Uneori este aşa.

Curajul contează în toate acestea. Curajul de a pune această întrebare.

Ce se află în adâncul inimii mele? Curajul de a stabili această intenţie.

De a o anunţa. Pentru a vesti undeva. Chiar dacă ne taie respiraţia. Ar trebui să ne tăiem din când în când respiraţia.

 


Cartile lui Sue Monk Kidd se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.