Stiinta si Religie – Diplomatul: hipocampul

De ce exista dumnezeu

Poziţionat puţin în spatele amigdalei, în lobul temporal, hipocampul este foarte influenţat de activitatea amigdalei, iar cele două structuri adesea acţionează într-un mod complementar pentru a canaliza atenţia minţii asupra datelor senzoriale interesante, pentru a genera emoţii şi a lega acele emoţii de imagini, memorie şi învăţare.

Hipocampul pare, de asemenea, să exercite un efect de reglare a altei structuri limbice, talamusul. Hipocampul, atât prin sine, cât şi în legătură cu talamusul, poate adesea să blocheze datele senzoriale în variate zone neocorticale. El are, de asemenea, puterea de a regla reacţiile de inhibiţie şi excitare generate de sistemul nervos autonom, pentru a evita stările extreme de excitare şi pentru a menţine echilibrul emoţional. Spre deosebire de amigdală şi hipotalamus, hipocampul nu generează direct emoţia, ci, prin intermediul efectelor sale reglatoare asupra altor părţi-cheie ale creierului, exercită o mare influenţă asupra stării de spirit a individului.

Creierul emoţional, controlorul său principal, câinele de pază şi diplomatul sunt toate implicate în crearea percepţiilor zilnice, şi este foarte probabil că sunt importante şi pentru experienţele spirituale. In plus, aceste structuri fizice lucrează strâns cu alte părţi ale creierului în moduri complexe, ca să creeze funcţiile superioare ale minţii şi tipurile de gânduri şi vederi care sunt unice şi specifice omului.

creirul

 
Cartile lui Andrew Newberg se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite