Stanislav Grof – Ce sunt starile holotropice?

Savantul de origine cehă Stanislav Grof, un psihiatru care și-a dedicat viața studierii stărilor de conștiența lărgită, a denumit o întreagă serie de experiențe și stări de conștiință întâlnite in spiritualitatea de peste tot din lume, ca fiind ” Holotropice „- tinzând spre întreg, spre intregire. Lista mijloacelor prin care stările holotropice au fost și sunt atinse de către oameni de-a lungul timpurilor este compusă din exact acele activități ce au încărcătura inițiatică, sacră, de conectare nemijlocită la Spirit, in toate culturile globului. Unul dintre aceste mijloace se numește Hiperventilație care este prezent și în metoda terapeutică dezvoltată de Dr. Stanislav Grof sub numele de „Respirația Holotropică” sau anumite respirații yoghine, tibetane, și ținând de o întreagă gamă de alte tradiții.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Stanislav Grof se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Traducere: https://www.facebook.com/radu.andreescu.7Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.