Slow mo – Vizualizarea frecventelor cu incetinitorul si despre Soare si Luna

Teoria relativitatii sugereaza ca timpul nu a existat dintotdeauna; in urma cu aproximativ 14 miliarde de ani timpul si spatiul nu existau, iar toata materia era comprimata intr-o mica sfera; timpul neexistand fara miscarea cosmosului. Einstein a afirmat ca viteza de curgere a timpului nu este aceeasi in tot Universul; el a propus ca spatiul si timpul nu sunt doua entitati separate, ci exista impreuna sub forma conceptului de spatiu-timp; Timpul de pe Pamant incetineste datorita atractiei Lunii; pe vremea dinozaurilor ziua avea doar 23 de ore, iar peste 150 de milioane de ani va avea 25 de ore; Campul gravitational incetineste trecerea timpului, drept urmare, in spatiu, timpul se scurge mai repede; acest lucru a fost demonstrat prin punerea de ceasuri atomice in avioanele ce se deplasau cu viteze mari; la sfarsitul zborului, ceasurile atomice au fost comparate cu cele de la sol si s-au gasit mici diferente; Timpul de asteptare pare sa curga mai greu decat timpul in care avem o activitate, motiv pentru care majoritatea lifturilor sunt dotate cu oglinzi, pentru a ne oferi un lucru la care sa ne uitam; Timpul psihologic nu este egal cu timpul fizic; se spune ca timpul zboara cand faci ceea ce-ti place, insa un studiu recent a dezvaluit ca oamenii acorda mai multa atentie lucrurilor care le plac, astfel perceptia lor este ca timpul se scurge mai incet.

Vezi clip online cu traducere:

 

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.