Samael Aun Weor – Schimbarea radicala

Atâta timp cât un om persista în greseala de a crede despre el însusi ca este Unul, Unic, Individual, este evident ca schimbarea radicala va fi un lucru mai mult decât imposibil. Însusi faptul ca munca esoterica începe cu riguroasa observare de sine însusi, ne indica o multiplicitate de factori Psihologici, Euri sau elemente nedorite pe care este urgent sa le extirpam, sa le eradicam din interiorul nostru. Indiscutabil, nicidecum nu ar fi posibil sa eliminam erorile necunoscute, este urgent sa observam în prealabil ceea ce vrem sa separam de Psihicul nostru.


Acest tip de munca nu este externa, ci interna, iar cei care cred ca orice manual de bune maniere sau sistem etic extern si superficial îi va putea conduce la succes, de fapt, se înseala total.

Faptul concret si definitiv ca munca intima începe cu atentia concentrata pe observarea deplina de sine însusi, este un motiv mai mult decât suficient pentru a demonstra ca aceasta cere un efort personal foarte special de la fiecare din noi.

Vorbind sincer si fara ocolisuri, afirmam în mod accentuat urmatoarele: nici o fiinta umana nu ar putea face aceasta munca pentru noi. Nu este posibila vreo schimbare în Psihicul nostru fara observarea directa a acestui întreg ansamblu de factori subiectivi pe care îi purtam în interior.

A accepta multiplicitatea erorilor, excluzând necesitatea studiului si observarii directe a acestora, semnifica de fapt un subterfugiu sau o evadare, o fuga de sine însusi, o forma de auto-înselare. Doar prin efortul riguros al observarii judicioase de sine însusi, fara evaziuni de nici un fel, vom putea evidentia cu claritate ca nu suntem „Unul” ci „Multi”.

A admite pluralitatea Eului si a o pune în evidenta prin observarea riguroasa, sunt doua aspecte diferite.

Cineva poate accepta Doctrina multiplelor Euri, fara sa o fi evidentiat niciodata; aceasta din urma este posibil doar auto-observându-se cu atentie. A evita munca de observare intima, a cauta evadari, este un semn inconfundabil de degenerare.

Atâta timp cât un om sustine iluzia ca este întotdeauna una si aceeasi persoana, nu se poate schimba si este evident ca finalitatea acestei munci de auto-observare este tocmai faptul de a obtine o schimbare graduala în viata noastra interioara. Transformarea radicala este o posibilitate definita care în mod normal se pierde atunci când nu muncim asupra noastra însine.

Punctul initial al schimbarii radicale ramâne ocult atât timp cât omul continua crezându-se Unul.

Cei ce resping Doctrina multiplelor Euri, demonstreaza clar ca niciodata nu s-au autoobservat în mod serios. Severa observare de sine însusi, fara evaziuni de nici un fel, ne permite sa verificam prin noi însine cruda realitate a faptului ca nu suntem „Unul”, ci „Multi”.

În lumea opiniilor subiective, diversele teorii pseudo-esoterice sau pseudo ocultiste servesc întotdeauna drept refugiu pentru a fugi de noi însine…

Incontestabil, iluzia ca suntem mereu una si aceeasi persoana serveste drept obstacol pentru auto-observare…

Cineva ar putea spune: „stiu ca nu sunt Unul, ci Multi, Gnoza m-a învatat aceasta”. O astfel de afirmatie, chiar daca va fi fost foarte sincera, daca nu va fi existat o deplina experienta traita în legatura cu acest aspect doctrinar, evident, acea afirmatie, va fi ceva pur si simplu extern si superficial.

A evidentia, a experimenta si a întelege este faptul fundamental, doar asa este posibil sa lucrezi constient pentru a obtine o schimbare radicala. A afirma este un lucru si a întelege este altul.

Când cineva spune: „înteleg ca nu sunt Unul ci Multi”, daca întelegerea sa este adevarata si nu simpla palavrageala insubstantiala, de discutie ambigua, aceasta indica, semnaleaza, dovedeste o deplina verificare a Doctrinei Multiplelor Euri.

Cunoasterea si Întelegerea sunt diferite. Prima dintre acestea apartine mintii, a doua apartine inimii.

Simpla cunoastere a Doctrinei Multiplelor Euri nu serveste la nimic; din nenorocire, în aceste vremuri în care traim, cunoasterea a depasit cu mult întelegerea,
fiindca bietul om, a dezvoltat în mod exclusiv latura cunoasterii, uitând în mod lamentabil de latura corespunzatoare a Fiintei.

A cunoaste Doctrina Multiplelor Euri si a o întelege este fundamental pentru orice schimbare radicala adevarata. Când un om începe sa se observe minutios pe el însusi, pornind de la faptul ca nu este Unul ci Multi, în mod evident a initiat munca serioasa asupra naturii sale interioare.


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite