Rav Michael Laitman, PhD – Lumile sunt in interior

Lumile Superioare şi treptele acestora există doar în ceea ce ne priveşte, şi nu pentru ele. Lumile există în potenţial, aşteaptă să ne corectăm şi să descoperim formele lor spirituale. În acel stadiu, noi vom fi prezenţi imediat, cu toate gradele dintre noi şi Ein Sof, începând cu gradele imediat adiacente. O încărcare în câmpul magnetic „simte” influenţa câmpului asupra sa, şi de aceea „ştie” că acel câmp există. Dacă încărcarea nu ar fi în interiorul câmpului, nu ar fi „simţit” efectul câmpului magnetic; de fapt, nici măcar nu ar fi ştiut dacă acel câmp există.


În mod similar, când părăsim atmosfera terestră, descoperim că înafară, spaţiul este întunecat. Poate sună ciudat, considerând că razele soarelui se împrăştie în spaţiu, dar dacă nimic nu s-ar afla în calea razelor şi nu le-ar „captura”, noi nu am putea detecta existenţa luminii.

Un alt exemplu elocvent al acestui principiu, poate fi observat când privim lumina solară venind printr-o fereastră deschisă, într-o cameră în care se află ceva praf în aer. Cu alte cuvinte, dacă creatura nu simte un anumit lucru, nu poate spune că există înafară. Într-un asemenea stadiu, spunem că tot ceea ce există este Gândul Creaţiei de a face bine aceleia ce a fost creată.

Creatura, care este în Ein Sof, descoperă Ein Sof în concordanţă cu corectările sau corupţiile sale relative. Gradele de intensitate în care este simţită Lumina în fiecare nivel spiritual, de la Ein Sof la creatură, depinde doar de creatura individuală. Din acest motiv, spunem că toate lumile sunt în interiorul fiecărei creaturi, şi doar după ce percepem anumite părţi ale Gândului Creaţiei, devenim conştienţi de existenţa acestui Gând. Nu putem vorbi despre Creator, atingere, sau împlinire, dacă nu este din punctul de vedere al atingerii individuale, adică atunci când nu este un Kli, nu este nici Lumină. Cu alte cuvinte, fără o creatură, nu există Creator.

 
Cartile lui Michael Laitman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)