Richard Dawkins – Radacina Tuturor Relelor?

rootof

Acesta este un film documentar scris și prezentat de Richard Dawkins, în care se pune problema dacă nu cumva umanității i-ar fi mai bine fără religie sau credință în Dumnezeu. Documentarul a fost transmis prima dată în Marea Britanie,  în ianuarie 2006, în două episoade a câte 45 de minute.  Dawkins susține că titlul Rădăcina tuturor relelor nu îi aparține, ci televiziunea Channel 4 a insistat asupra folosirea acestuia, pentru a naște controverse.

Dawkins a replicat că însăși ideea ca ceva anume să fie rădăcina tuturor relelor este ridicol.

Partea 1: Iluzia lui Dumenzeu explorează credințele nefondate luate drept fapte de multe religii, precum și extremele în care le-au dus unii adepți.

Dawkins dă startul documentarului cu descrierea viitorilor criminali “care vor să ne omoare pe mine și pe tine, și pe ei înșiși, pentru că sunt motivați de ceea ce cred a fi cel mai înalt ideal.”

Dawkins afirmă că procesul lipsit de gândire numit credință nu este o modalitate de înțelegere a lumii, ci este în mod fundamental opus științei moderne și metodei științifice, fiind astfel periculos.

În partea 2: Virusul credinței, Dawkins opinează că întregul cadru moral al religiilor este distorsionat și că, doar pentru că știința nu a răspuns încă la toate întrebările despre univers, nu înseamnă că trebuie să apelăm la credință, care nu a dat până acum niciun răspuns important.

Descarca documentar integral:

https://goo.gl/uL9l81

**

**
**