Plant Based News – Vegan (2018)

Veganismul este un mod de viață tot mai răspândit, care a început să ia avânt și în România. Acesta caută să nu facă rău animalelor, excluzând pe cât posibil toate formele de exploatare a animalelor folosite pentru mâncare, îmbrăcăminte și oricare alt scop. Este tot mai ușor să adopți o alimentație bazată integral pe plante, întrucât produsele vegane din magazinele românești s-au triplat în anul 2016. Din ce în ce mai multe persoane realizează suferința care se ascunde în spatele produselor de origine animală și aleg să nu mai contribuie la aceasta.

Cu toate că acest concept, de a nu face rău animalelor, există din antichitate și este adoptat în anumite religii printre care și cea budistă, termenul modern de „veganism” a fost inventat în 1944, când britanicul Donald Watson a descris această mișcare de dreptate pentru animale în felul următor [1]:

„Veganismul este un stil de viață ce caută să excludă, pe cât posibil și practicabil, toate formele de exploatare și cruzime față de animalele folosite pentru mâncare, îmbrăcăminte și oricare alt scop. Extrapolând, veganismul promovează dezvoltarea și uzul alternativelor, în beneficiul oamenilor, al animalelor și al mediului înconjurător. În ce privește regimul alimentar, termenul denotă evitarea tuturor produselor de origine animală.”

Vezi online cu traducere:

Animalele non-umane, la fel ca noi, oamenii, au conștiința sinelui, au capacitatea de a a se bucura, de a iubi, de a simți teama și durerea, și își doresc să trăiască. În momentul de față, deși animalele sunt recunoscute la nivel european ca ființe conștiente, ele nu au nici măcar dreptul fundamental la viața proprie și integritate corporală. Le exploatăm și ucidem după bunul plac, considerându-le obiecte, proprietăți, nu ființe. Ceea ce pentru noi nu e decât o masă, un produs cosmetic, o haină de piele sau de blană, pentru ele este viața însăși.

 


Cartile lui Julieanna Hever se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Michael Greger se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sursa – https://dinamicasidiversitate.blogspot.com


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite