Discovery Channel – Earth From Space (2012)

Echipa de producție a petrecut 30 de zile pe locație, călătorind 180.247 km pentru a surprinde o varietate remarcabilă de peisaje de pe planeta Pământ. Printre aspectele importante se numără navigarea cu pescarul Capului Verde, prinderea planctonului în Hawaii și traversarea lacurilor de gheață din Yukon. Apoi a fost adăugată magia incredibilă generată de calculator, care a surprins viața în datele de satelit. Grafica globului prezintă 23 de straturi individuale de date științifice, fiecare dezvăluind o componentă unică a sistemului Pământ. Un strat tipic oferă date care acoperă întreagul Pământ pentru un an întreg. De exemplu, stratul de praf este alcătuit din 17.520 de cadre individuale (câte unul pentru fiecare jumătate de oră a zilei, pe parcursul unui an). Pentru a crea globul, mai mult de 125.000 de imagini au fost procesate individual pentru a fi sincronizate din punct de vedere spațial și temporal.

Vezi documentarul cu traducere:

Server 1

Server 2

https://ok.ru/video/1058506345185

 


Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)