Paul Gilding – Pamantul este plin

Am consumat toate resursele? Am ocupat orice spaţiu locuibil de pe suprafaţa Pământului? Paul Gilding sugerează că asta s-a întâmplat, cu consecinţe potenţial devastatoare, într-o prelegere care este în egală măsură înfricoşătoare şi, într-un mod neaşteptat, plină de speranţă.

Vezi online cu traducere:

“Când loveşti cu piciorul oamenii care nu sunt importanţi pentru tine şi lingi cizmelor celor care sunt deasupra ta, oficialii, politicienii, cei mari, nu exista un sentiment de teamă în asta? De la cei mari ai speranţa de a obţine ceva, prin urmare eşti respectuos. Dar oamenii săraci ce-ţi pot da? Deci pe săraci îi dispreţuieşti, îi tratezi cu dispreţ, nu te uiţi la ei, nu te priveşte că ei tremură în frig, ca sunt murdari şi înfometaţi. Insă vei oferi celor mari chiar şi din puţinul pe care îl ai, pentru a primi mai multe favoruri din partea lor.

Aţi remarcat în ziare şi reviste, spaţiul mare acordat politicii, cuvintelor şi activităţilor politicienilor? Desigur, se acordă atenţie şi altor ştiri, dar ştirile politice predomină; viaţa economică şi politică a devenit cea mai importantă. Circumstanţele exterioare – confort, bani, poziţie şi putere – par să domine şi să modeleze existenţa noastră. Spectacolul exterior titlul, ţinuta, salutul, steagul, au devenit tot mai importante, iar adevăratul proces al vieţii a fost uitat sau îndepărtat intenţionat.

Noi investigăm împreună. Vorbitorul nu este important. Iar vorbitorul chiar înţelege acest lucru. Important este ca tu şi vorbitorul să investigaţi împreună, să gândiţi împreună, apoi dacă avem o minte comună putem acţiona împreună. Noi putem determina apariţia unei societăţi diferite, împreună.” – Jiddu Krishnamurti


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup