Pasagerii (2016) – Adam si Eva, dar la sfarsit, nu la inceput de lume, pe o nava imensa si pustie

Paradisul iluzoriu. Despre viața ca o călătorie.

Ce-ai face dacă, pe un drum care durează peste 100 de ani, te-ai trezi mai devreme și toți ceilalți pasageri criogenați dorm? Dar ce-ai face dacă cineva te-ar trezi din acest somn indus, doar ca să nu fie singur? Ți-ai continua călătoria adormind la loc sau ai alege experiența de a fi spectator în călătoria prin Univers doar pentru a fi alături de persoana iubită? O parabolă despre alegerile din viață și despre faptul că nu știm să ne bucurăm de ceea ce ni se oferă în prezent, doar pentru că, agățați de trecut, facem proiecții pentru viitor.

În ultima povestire din cartea sa „O istorie a lumii în 10½ capitole“, scriitorul englez Julian Barnes imaginează un Paradis în care nu ai altceva de făcut decât să-ţi satisfaci orice plăcere şi interes, în funcţie de cerinţele fiecărui client (similar acestei nave, căreia Preston începe treptat să-i descopere luxul şi să-i savureze dolce far niente-le). Locatarii acestei lumi supranaturale aleg însă cu toţii, până la urmă, varianta morţii totale (care încă mai există ca opţiune liberă), pentru că, oricât de târziu, la un moment dat ajung să nu mai suporte plictiseala şi singurătatea. Este exact ceea ce i se întâmplă personajului lui Pratt după ceva vreme, iar tema singurătăţii este prima temă importantă adusă de scenariu. Se mai şi îndrăgosteşte de frumoasa şi deşteapta (cum rezultă din dosarul ei electronic) Aurora Lane (Jennifer Lawrence), care-şi doarme în pace somnul criogenic. Ce-i de făcut? Până la urmă (nu spunem cum), cei doi ajung totuşi să fie împreună, secondaţi doar, pe nava nelocuită, de simpaticul android Arthur (Michael Sheen).

Suntem ca Adam şi Eva, dar la sfârşit, nu la început de lume, pe o navă imensă şi pustie, spune la un moment dat Aurora (nume predestinat, la rândul lui).

Citat din clipul selecatat:

Principiile vietii in colonie. Terra e o planeta prospera, leaganul civilizatiei noastre. Dar, pentru multi, e si suprapopulata, cu un cost al vietii exagerat si mult supraevaluata. Coloniile ofera o alternativa. O solutie mai buna. Si nu exista colonie mai frumoasa decat Homestead II.

Vizioneaza clipul selectat:

 

Nava Spatiala Avalon

Nava spatiala cu numele Avalon este locul unde sufletul merge pentru a se vindeca si a se revigora cu energii divine… misteriosul taram despre care legendele spun intotdeauna ca exista acum si in veci… nicaieri si pretutindenea… Un tinut in afara timpului caci in el salastuieste Eternitatea… existent in timp pentru a certifica lucrurile din afara timpului… Pamantul sfant unde se impleteste puterea si credinta…unde ne intoarcem din nou acasa.

Numele Avalonului deriva din celticul afal/abal ce se talmaceste cu intelesul mar. Prin urmare, Avalonul este “insula merelor”. Or, marul in traditia celtica este considerat Arborele Vietii ce sustine si leaga intre ele cele trei taramuri fiindu-le in acelasi timp sursa a hranei spirituale.

Filmul se poate vedea online cu traducere la adresa – https://bit.do/efiEi


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite