OXV: The Manual – Muzica este butonul de resetare

Frequencies (2013)2

Cand Mozart canta, toti suntem pe aceasi frecventa. O scurta lectie de istorie, un secret istoric. Nu a fost niciodata vreo magie, doar Cartea pierduta si regasita, fiind scrisa, fiind rescrisa, fiind arsa, fiind folosita pentru controlul maselor. Si apoi, a venit muzica. Stim din vechi timpuri ca in muzica exista ceva putere, ceva putere care ne elibereaza. Primi compozitori nu au scris pur si simplu pentru divertisment. Ei au scris pentru a ne reda controlul propriilor noastre minti. Cu fiecare piesa Cartea a fost slabita, pana cand .. Mozart. Prima sa compozitie, prima sa piesa ne-a imunizat cu adevarat impotriva Cartii. De atunci au existat mai multi. Cand recunosti o melodie pe care nu ai mai auzit-o inainte, care va atinge subconstientul nostru colectiv. Majoritatea muzici complexe pur si simplu interfereaza suficient de mult cu Cartea pentru a o face nesigura si, deci nefolositoare.

Screen Shot 03-06-16 at 02.51 PM

Vezi clip online cu traducere extras din film:

Tesla spunea ca daca vrei sa afli secretele universului gandeste in termeni de energie, frecventa si vibratie. Si Einstein in jurul aceleiasi idei se invartea cand afirma ca ceea ce numim materie este energie a carei vibratie este atat de inalta incat nu poate fi perceputa de simturile noastre. Materia nu exista, dar exista in schimb energia.

Tesla a afirmat acest lucru. Einstein a fost de acord. Stiinta a dovedit. Suntem cu totii de acord ca totul, inclusiv corpurile noastre, sunt compuse din energie care vibreaza pe diferite frecvente. Acum sa introducem in ecuatie muzica. Vibratia sunetului ne poate influenta in vreun fel? Desigur, frecventele influenteaza frecventele. Modul in care frecventele influenteaza planul realitatii a fost demonstrat prin mai multe experimente cum ar fi stiinta Cymatics sau memoria apei.

Stiinta cymatics ilustreaza cum vibratiile sunetelor modeleaza materia atunci cand trec prin diferite medii cum ar fi apa, aerul sau praful. Mai jos un experiment facut pe diferite frecvente.

 

Memoria apei se refera la celebrul experiment realizat de Dr. Masaru Emoto, care a demonstrat cum intentiile noastre sub forma de sunet, emotii sau ganduri pot modifica felul in care apa se cristalizeaza.

water-mem

Cu totii vibram pe o anumita frecventa, mai inalta sau mai joasa, in functie de gandurile, intentiile si emotiile pe care le manifestam. Apropo in procent de 80% noi suntem apa, si mergand pe filiala experimentului lui Emoto, frecventele muzicale ne pot modifica frecventa vibrationala, adica starile de constiinta.

Frequencies (2013)1

Am terminat cu introducerea, acum trecem la lucrurile mai serioase.

Majoritatea muzicii pe care o ascultam cu totii are frecventa de 440 Hz, intrucat asa s-a incetatenit conform standardelor internationale in 1953 (International Standards Organizations – ISO). Studiile arata insa ca aceasta tonalitate este in dizarmonie cu rezonanta pe care o regasim in natura si astfel se pot genera efecte negative la nivel de constiinta si comportament uman. Unele teorii arata chiar ca regimul nazist a fost in favoarea adoptarii acestei frecvente drept standard dupa ce au realizat cercetari prin care sa determine ce frecvente sunt cele mai potrivite pentru inducerea fricii si violentei. Daca e sau nu o teorie a conspiratiei decide fiecare. Tot studiile arata ca frecventa ideala la care ar trebui sa ascultam muzica ar fi de 432 Hz, aceasta fiind aferenta din punct de vedere matematic cu frecventa la care vibreaza universul. Cine are ceva cunostinte de matematica si fizica si are chef sa citeasca mai mult, va invit sa dati click aici.

Ce vedem in imaginile de mai sus este cum universul se cristalizeaza si contine floarea vietii (flower of life) in toate structurile la frecventa de 432 Hz. O sa scriu si despre asta, este foarte interesant subiectul.

Cum spuneam, studiile arata ca frecventa de 432 hz vibreaza cu masura (numarul) de aur PHI – sectiunea divina, un alt sir pe langa cel al lui Fibonacci care mai este cunoscut si ca Phi (1,618). Isi are originile fundamentale in natura, astfel incat, orice element din natura este proportional cu Phi. Aceasta frecventa fiind una naturala aduna la un loc proprietatile apei, timpului, spatiului, materiei, gravitatiei si magnetismului cu biolagia, codul ADN si constiinta. Cand atomii si ADN-ul rezoneaza in armonie cu sablonul naturii in spirala, incepem sa avem sentimentul ca suntem una cu natura, cu universul, cu tot, cu Dumnezeu. Ca suntem picatura care se contopeste cu oceanul nemarginarii si oceanul este tot continut in picatura.

Sa ne uitam putin la diferentele dintre frecventele de 440 Hz si 432 Hz. Atat muzicienii, cat si nonprofesionistii au observat ca muzica pe 432 Hz nu este doar mai frumoasa si armonioasa, dar induce si o senzatie placuta in corp, care se simte in special pe sira spinarii si in inima. Muzica la 440 Hz a fost simtita ca o experienta exterioara si mai mult mentala, mai ales in zonele periferice ale capului ca si cand ar fi proiectate in afara. In plus, audiofilii au conchis ca muzica de 432 Hz umple mult mai bine spatiile si pare a fi nelocalizata, in timp ce muzica pe 440 Hz poate fi perceputa ca liniara din punct de vedere a propagarii sunetului. In concluzia versiunea de 432 este mai calda, mai clara si mult mai placuta decat versiunea de 440 care are o energie mai negativa.

Acum ascultati mai jos o melodie cunoscuta interpretata pe ambele frecvente si o sa va convingeti singuri de diferente.

De-a lungul timpului sunt sigura ca am ascultat mai multa muzica la prima frecventa. N-as putea spune ca am devenit o persoana agresiva, dar expunerea constanta la muzica directionata pe minte si mai putin pe inima, cred ca poate reprezenta un blocaj in constiinta populatiei. Oricum cred ca de influenta muzicii asupra starii de spirit e toata lumea convinsa. Nu sunt eu vreun expert in domeniu, dar cred ca am ajuns acolo unde pot spune daca vibratia este pozitiva sau nu. La fel si cu oamenii, nu trebuie sa-i cunosti neaparat ca sa-i simti. Ca recomandare, pentru ca tot din natura avem cele mai multe lucruri de invatat, dimineata este bine sa asculti muzica pe expansiune (natura se trezeste), iar seara pe centrare, muzica de relaxare de exemplu. Apoi invata ce are nevoie sufletul tau si o stii de fiecare ce muzica sa-i dai sa asculte. Saptamana trecuta am ascultat mult muzica ambientala, am avut niste stari minunate, dar saptamana am dat-o pe tropical, mi-am pus zilnic non stop fluier, trompeta, flaut, percutie electronica.

Pana la urma fiecare din noi cred ca poate face acest experiment si sa discerne ce frecventa ii place mai mult. Pentru a face acest lucru poti folosi mai multe programe care modifica frecventa: unul din ele este Audacity si gasesti aici cum faci switch-ul, un altul mai poti gasesti aici: returnto432.com

Totusi mai important decat un program cred ca ar trebui sa asculti muzica cu inima, si nu cu mintea. Daca atunci cand inchizi ochii in timp ce asculti o melodie simti cum energia se sublimeaza, se ridica spre inima si apoi spre crestetul capului, simti fiori pe sira spinarii si o stare de bine, inseamna ca rezonezi cu universul si iti face bine sa asculti. Apoi obiectivul este sa stii ce sa-ti oferi pentru a-ti modifica starea de constiinta. Muzica este un canal. Evident, nu singurul, dar printre cele mai simple. A-ti modifica starea de constiinta inseamna a sta in meditatie. Iar meditatia nu inseamna sa stai cu ochii inchisi si picioarele sub tine. Viata insasi este o continua meditatie.

Pentru data viitoare mai am cateva frecvente magice. Mergem mai in profunzimea universului pe bataile binaurale.

 

Filmul se poate vedea la adresa https://bit.ly/2VzOtcA


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite