Osho: Iubirea si ura – doua fete ale aceleasi monezi

Ce a distrus iubirea? Continua predica a iubirii, este ceea ce a distruso. Ura este inca pura – iubirea nu. Cand urasti, ura ta are autenticitate. Iar cand iubesti, este numai ipocrizie. De mii de ani, toate religiile, politicieni, pedagogii, predica un singur lucru, si acest singur lucru este iubirea. Iubeste-ti dusmanul, iubeste-ti vecinul, iubeste-ti parinti, iubeste-l pe dumnezeu. De ce la inceput au pornit ei aceasta ciudata serie de predici despre iubire? Le-a fost frica de iubirea autentica, pentru ca iubirea autentica este dincolo de controlul tau. Tu esti posedat de ea, nu esti posesorul, esti posedatul. Si fiecare societate vrea sa fii in control. Societati ii este frica de natura ta salbatica, ii este frica de naturalitetea ta, asa ca de la bun inceput, incepe sa-ti taie aripile. Daca esti posedat de iubire, poti merge chiar si impotriva intregii lumi.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Osho se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite