Osho: Iubirea si ura – doua fete ale aceleasi monezi

Ce a distrus iubirea? Continua predica a iubirii, este ceea ce a distruso. Ura este inca pura – iubirea nu. Cand urasti, ura ta are autenticitate. Iar cand iubesti, este numai ipocrizie. De mii de ani, toate religiile, politicieni, pedagogii, predica un singur lucru, si acest singur lucru este iubirea. Iubeste-ti dusmanul, iubeste-ti vecinul, iubeste-ti parinti, iubeste-l pe dumnezeu. De ce la inceput au pornit ei aceasta ciudata serie de predici despre iubire? Le-a fost frica de iubirea autentica, pentru ca iubirea autentica este dincolo de controlul tau. Tu esti posedat de ea, nu esti posesorul, esti posedatul. Si fiecare societate vrea sa fii in control. Societati ii este frica de natura ta salbatica, ii este frica de naturalitetea ta, asa ca de la bun inceput, incepe sa-ti taie aripile. Daca esti posedat de iubire, poti merge chiar si impotriva intregii lumi.

Vezi online cu traducere:

 
Cartile lui Osho se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.