Now You See Me 2 – Simbolistica si Mesaj

now-you-see-me-2-856598l-1600x1200-n-8d108fb4

„Ochiul atoatevăzător” ca imagine, poate fi întâlnit în diferite ipostaze în vechile religii păgâne iar prin adopţie îl regăsim în simbolistica unor organizaţii pseudocreştine, pentru ca în cele din urmă, frecvenţa prezenţei lui în cultul creştin să nu mai surprindă pe nimeni.

Vizioneaza clipul selectat:

Fotografie print screen din film!

Screen Shot 08-24-16 at 07.56 AM

Ochiul, poate nu il crezi, dar nu il poti minti. A vedea inseamna a crede. ( Credinta – Minciuna ). Dar adevarul? Oameni vad Calaretii ca pe un nobil Robin Hood. Dar sunt ei nobili sau hoti comuni? Depinde de punctul de vedere. Aceasta e ceea ce stii. Au jefuit o banca dintr-un cazino din Las Vegas. Au furat mai mult de 100 milioane de doalari. Si au disparut de pe un acoperis din New York. Au facut dusuri cu bani fanilor devotati. Aceasta e ceea ce noi stim.

Clip 1 – Selectat din film:

Screen Shot 08-24-16 at 09.18 AM 001

Mozaicul – pavimentul cu dale albe si negre care se afla in centrul Templului este simbolul binarului, al opozitiei intre o entitate si alta, intre spirit si materie, intre adevar si fals, intre bine si rau, intre frumos si urat, sugerand in acelasi timp si dinamica compozitiei intre contrarii. Nu face aluzie la dezbinare, ci la dialectica contrariilor din care este formata realitatea: astfel se nasc constiinta de sine si capacitatea de a te raporta, pentru ca nu existi fara sa-l accepti pe celalalt. Cu alte cuvinte, nu se poate ajunge la Adevar daca nu se pune la indoiala Falsul, nu se cunoaste Binele daca nu se patrunde chiar pe teritoriul Raului, nu se obtine frumusetea pana nu se defineste Uratenia. Numai constiinta ca tabla de sah nu are numai patratele albe sau numai patratele negre produce efectul armonic al intelegerii, al corectitudinii, al creatiei artistice. Mozaicul reprezinta deci o amenintare: nu exista niciodata un singur aspect in ceea ce priveste posibilitatea de perfectionare.

**

A vedea inseamna a crede, dar este adevarat? Depinde de punctul de vedere. Calareti ma ascultati? Cand veti iesi la suprafata si o veti face. Voi fi acolo, asteptandu-va. Pentru ca fiti atenti la cuvintele mele. Veti primi ceea ce va este destinat. In moduri la care nu va asteptati. Dar pe care le meritati, pentru ca exista un lucru in care cred. Exista un ochi, pentru un ochi. ( un scop mai inalt)

Clip 2 – Selectat din film:

 

Clip 3 – Selectat din film:

Oameni vad Calaretii ca pe un nobil Robin Hood. Dar sunt ei nobili sau hoti comuni? Depinde de punctul de vedere.

 

Clip 4 – Selectat din film:

Revelarea faptului ca Realistul si Idealistul sunt buni prieteni care joaca un joc de sah. Cei din spatele cortinei care fac jocurile, etc 


Dăruieşte şi vei primi inzecit. Sustine munca si existenta acestui website:


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite