Metafizica Inceputului, Inception (2010) – Implicarea incertitudinii ontologice

Un Eseu video al Inceputului, Inception (2010) lui Christopher Nolan și modul în care explorează implicațiile incertitudinii ontologice. Ps. Sunt două tipuri de minte inconștientă. Jung a distins între două tipuri de procese inconștiente. Pe unul l-a numit inconștient personal, pe celălalt, inconștient colectiv. Inconștientul personal consta din acumularea de experiențe din viața unei persoane, care nu puteau fi actualizate în mod conștient. Inconștientul colectiv era o moștenire universală a ființelor umane, o memorie a speciei transmisă fiecăruia dintre noi. Ca și Freud, Jung a asociat mintea cu ansamblul psihicului. Psihicul era întregul univers mental al individului, incluzând atât procesele conștiente, cât și pe cele inconștiente. Jung a fost fascinat de inconștient. Dacă Freud a fost preocupat cu deosebire de teoria sexuală, pe Jung l-a interesat mai mult conținutul mental inconștient. Jung a fost interesat de orice fel de mit, artă, vis, legendă sau credință religioasă. El le privea pe toate ca expresii ale unor forțe psihologice adânci, în mare măsură inconștiente.

Vezi online cu traducere:

 

Am adaugat si un clip video cu o iluzie optica, la sfarsit de clip dupa citirea tuturor literelor din centru, se cere sa va uitati in stanga sau dreapta ecranului si se poate observa ca realitatea este distorsionata de la nivelul creierului.


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite