Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Zeii vostri creaza scindare

utuh

Ce se intampla in lume?

Crestinii il aveti pe Dumnezeu, hindusii au zeii lor, mahomedanii au conceptia lor particulara despre Dumnezeu –  fiecare mica secta cu adevarul ei particular; si toate aceste adevaruri devin ca niste boli in lume, separand oamenii.

Aceste adevaruri in mainile celor putini devin mijloace de exploatare.

Mergi pe la fiecare secta, una dupa alta, incercandu-le pe toate, deoarece ti-ai pierdut simtul discriminarii, deoarece suferi si vrei un remediu, iar tu accepti orice remediu care iti este oferit de catre orice secta, fie crestina, hindusa sau oricare alta.

Deci, ce se intampla?

Zeii tai scindeaza, impart, credintele tale in Dumnezeu creaza aceasta scindare si totusi vorbim despre fraterntitatea omului, unitatea acestuia in Dumnezeu si in acelasi timp refuzam lucrurile pe care dorim sa le descoperim deoarece ne agatam de aceste credinte, ca si cum acestea ar fi cele mai puternice mijloace de a distruge limitarea, insa acestea doar o intensifica.

Toate acestea sunt atat de evidente.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite