Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Violenta

J-Krishnamurti

Ce se petrece atunci cand acordam atentie completa la ceea ce numim violenta? Violenta, nu doar ceea ce separa fiintele umane prin credinta, conditionare, si asa mai departe, dar, deasemenea, ceea ce se produce in fiinta atunci cand suntem in cautarea securitatii personale, sau securitatea printr-un model social.

Puteti privi violenta cu o atentie completa? Si cand o priviti astfel, ce se petrece?

Cand sunteti complet atenti la ceva – a invata istoria sau matematica, privindu-ti sotia sau sotul – ce se petrece? Nu stiu daca ati facut asta – posibil cea mai mare parte dintre noi nu au acordat atentie completa la ceva – dar cand o faci, ce se petrece?

Domnilor, ce este atentia?

Desigur, cand va pasa de cineva ii acordati intreaga atentie, si nu va poate pasa de cineva daca nu aveti afectiune, dragoste. Si cand acordati atentie, in care exista iubire, exista acolo violenta?

Urmariti? Formal am condamnat violenta, am scapat de ea, am justificat-o, am spus ca este naturala. Toate acestea sunt lipsa de atentie.

Dar cand devenim atenti la ceea ce numim violenta – si faptul ca atentia presupune grija, afectiune, iubire – mai exista loc pentru violenta?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)