Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Violenta

J-Krishnamurti

Ce se petrece atunci cand acordam atentie completa la ceea ce numim violenta? Violenta, nu doar ceea ce separa fiintele umane prin credinta, conditionare, si asa mai departe, dar, deasemenea, ceea ce se produce in fiinta atunci cand suntem in cautarea securitatii personale, sau securitatea printr-un model social.

Puteti privi violenta cu o atentie completa? Si cand o priviti astfel, ce se petrece?

Cand sunteti complet atenti la ceva – a invata istoria sau matematica, privindu-ti sotia sau sotul – ce se petrece? Nu stiu daca ati facut asta – posibil cea mai mare parte dintre noi nu au acordat atentie completa la ceva – dar cand o faci, ce se petrece?

Domnilor, ce este atentia?

Desigur, cand va pasa de cineva ii acordati intreaga atentie, si nu va poate pasa de cineva daca nu aveti afectiune, dragoste. Si cand acordati atentie, in care exista iubire, exista acolo violenta?

Urmariti? Formal am condamnat violenta, am scapat de ea, am justificat-o, am spus ca este naturala. Toate acestea sunt lipsa de atentie.

Dar cand devenim atenti la ceea ce numim violenta – si faptul ca atentia presupune grija, afectiune, iubire – mai exista loc pentru violenta?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. O mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup