Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Vidul complet

krishnamurti1

Pentru a avea loc o mutatie completa in constiinta trebuie sa negi complet analiza si cautarea si sa nu mai fii sub nici o influenta – ceea ce este extrem de dificil.

Mintea, observand ceea ce este fals, indepartand complet falsul, nu stie ce este adevarat.

Daca deja stiti ce este adevarat, atunci doar inlocuiti ceea ce considerati a fi fals cu ceea ce va imaginati ca este adevarat.

Nu exista nici o renuntare daca stiti ce veti aduce in schimbul a ceea ce inlaturati.

Aceasta stare de negare este absolut necesara.

Va rog sa urmariti cu atentie, pentru ca daca veti merge destul de departe, veti vedea ca in acea stare de negare veti descoperi ce este adevarat, deoarece negarea este golirea, eliberarea de constiinta a ceea ce este cunoscut.

La urma urmei, constiinta se bazeaza pe cunoastere, pe experienta, pe mostenirea rasiala, pe memorie, pe lucrurile cu care s-a confruntat.

Experientele sunt intotdeauna din trecut, functioneaza in prezent, fiind modificate de prezent si continua in viitor.

Toate acestea reprezinta constiinta, un mare depozit, de secole. Aceasta are doar o utilitate mecanica in viata.

Ar fi absurd sa negam toate cunostintele stiintifice dobandite de-a lungul timpului.

Dar, pentru a aduce o mutatie in constiinta, o revolutie in aceasta structura unitara, trebuie sa existe un gol, un vid complet.

Si acest gol este posibil doar atunci cand exista descoperirea realitatii, observand ceea ce este fals.

Apoi veti vedea, daca ati ajuns atat de departe, ca acest gol aduce cu sine o revolutie completa in constiinta: ea deja a avut loc. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.