Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Urmariti miscarea suferintei

1301127669_J_krishnamurthi

Ce este suferinta? Ce inseamna aceasta? Ce inseamna a suferi? De ce aici nu exista suferinta, nu exista cauza suferintei, dar ce se intampla de fapt? Nu stiu daca vedeti diferenta.

Apoi, eu sunt pur si simplu constient de suferinta, nu in exteriorul meu, nu ca un observator care priveste suferinta – aceasta este parte din mine, eu in intregime sunt suferinta.

Asadar, sunt eu in masura sa urmez miscarea ei, sa observ unde se duce? Cu siguranta daca am face asta, am avea o deschidere superioara, nu-i asa?

Am vedea ca am pus accentul pe “eu” (pe mine) – nu pe persoana pe care o iubesc. El doar a actionat pentru a acoperi nefericirea, singuratatea si nenorocirea din mine. Deoarece eu nu sunt “ceva”, speram ca el ar fi. Dar acesta a plecat; sunt parasit, sunt pierdut, sunt singur. Fara el, sunt nimic. Asa ca plang. Nu pentru ca el a plecat, ci pentru ca eu sunt parasit, sunt singur.

Exista nenumarati oameni dornici sa ma ajute sa scap – miile de asa-zisi oameni religiosi, cu convingerile si dogmele lor, cu sperantele si fanteziile lor“Este karma, aceasta este vointa lui Dumnezeu” – stii, toti oferindu-mi o cale de a ma elibera de aceasta suferinta.

Dar daca eu pot ramane cu aceasta si nu o indepartez de la mine, neincercand sa o limitez, sa o neg, atunci ce se intampla?

Care este starea mintii mele atunci cand urmareste miscarea suferintei? 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)