Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Unitatea mintii si a inimii

1301127669_J_krishnamurthi

Antrenarea intelectului nu duce la inteligenta. Mai degraba inteligenta vine in fiinta atunci cand actionam in armonie perfecta atat intelectual, cat si emotional.

Este o mare deosebire intre intelect si inteligenta. Intelectul este doar gandirea care functioneaza independent de emotie. Atunci cand intelectul, independent de emotie, este instruit in orice directie speciala, putem avea un intelect mare, dar nu inteligenta, deoarece inteligenta este capacitatea inerenta de a simti, precum si ratiune, intelepciune; in inteligenta ambele calitati sunt la fel de prezente, intens si armonios.

Acum, educatia moderna dezvolta intelectul, oferind tot mai multe explicatii vietii, tot mai multe teorii lipsite de calitatea armonioasa a afectiunii.

Prin urmare, ne-am dezvoltat mintea vicleana pentru a scapa de conflict; deci suntem multumiti cu explicatiile pe care oamenii de stiinta si filosofii ni le dau.

Mintea – intelectul – este satisfacuta de aceste numeroase explicatii, dar inteligenta nu; trebuie sa intelegem ca este necesar sa existe o unitate totala a mintii si a inimii in actiune. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup