Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Un minunat refugiu

krishnamurti3

Care este imboldul din spatele cautarii lui Dumnezeu, si este reala aceasta cautare?

Pentru cei mai multi dintre noi aceasta este o evadare din realitate. Deci, trebuie sa ne fie foarte clar noua insine, daca aceasta cautare a lui Dumnezeu este o evadare, sau daca este vorba de a cauta adevarul in tot – adevarul in relatiile noastre, adevarul in valoarea lucrurilor, adevarul ideilor.

Daca suntem in cautarea lui Dumnezeu doar pentru ca ne-am saturat de aceasta lume si mizeriile ei, atunci este o evadare. Atunci il cream pe Dumnezeu, si prin urmare acesta nu este Dumnezeu.

Dumnezeul templelor, al cartilor, in mod evident nu este Dumnezeu – este o evadare minunata.

Dar daca vom incerca sa gasim adevarul, nu doar in unele actiuni, ci in toate actiunile, ideile si relatiile noastre, daca vom cauta sa evaluam corect hrana, imbracamintea, adapostul, atunci mintea noastra va fi capabila sa aiba claritate si intelegere si vom gasi realitatea atunci cand o vom cauta.

Atunci nu va fi o evadare.

Dar daca suntem confuzi cu privire la lucrurile lumesti – alimente, imbracaminte, adapost, relatii si idei – cum putem descoperi realitatea?

Noi putem doar inventa realitatea.

Deci, Dumnezeu, adevarul sau realitatea nu poate fi cunoscut de o minte care este confuza, limitata, conditionata. Cum poate o astfel de minte gasi realitatea sau pe Dumnezeu?

Mai intai ea trebuie sa se deconditioneze pe sine insasi.

Ea trebuie sa se elibereze de propriile sale limitari, si doar apoi poate sti ce este Dumnezeu – evident, nu inainte.

Realitatea este necunoscutul, si ceea ce este cunoscut nu este real.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)