Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Un lucru al mintii

Ceea ce noi numim iubire este un lucru al minții. Priviți-vă, domnilor și doamnelor, și veți vedea că ceea ce spun este evident adevărat; altfel viețile voastre, căsătoria, relațiile voastre ar fi cu totul diferite, am avea o nouă societate.

Noi înșine ne legăm de ceilalți nu prin fuziune ci prin contract care este numit căsătorie.

Iubirea nu este o fuziune adaptabilă – nu este nici personală, nici impersonală, este starea de a fi.

Omul dorește să fuzioneze cu ceva mai mare, să se unească cu un altul, pentru a evita mizeria, confuzia; dar mintea este încă separată, dezintegratoare.

Iubirea nu cunoaște nici fuziunea nici difuzia, ea nu este nici personală, nici impersonală, ea este starea de a fi pe care mintea nu o poate găsi; ea o poate descrie, îi poate da o expresie, un nume, dar cuvântul, descrierea nu este iubirea.

Ea este prezentă doar atunci când mintea este liniștită, și starea de liniște nu este ceva care poate fi cultivat. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite