Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Tu si realitatea sunteti una

krishnamurti-spiritual-quotes

Tu esti nimic. Poti avea nume si titluri, proprietati si cont bancar, poti avea puterea de a fi celebru, dar in ciuda tuturor acestor garantii, sunteti nimic.

Puteti fi total constienti de acest gol, de acest neant, sau poate nu doriti pur si simplu sa fiti constienti de acesta; dar el este aici, ce puteti face sa-l evitati?

Puteti incerca sa scapati de el prin diverse modalitati, prin ocolire, prin violenta personala sau colectiva, prin rugaciuni personale sau colective, prin cunoastere sau distractie; dar indiferent daca sunteti treji sau adormiti acesta este intotdeauna aici.

Puteti avea propria relatie cu acest neant si cu frica fata de el, doar alegand sa fiti constienti de evadare. Tu nu esti legat de acesta ca o entitate individuala, separata; nu esti un observator care il priveste; fara tine, ganditorul, nu exista nici un observator.

Tu si neantul sunteti una; tu si nimicul sunteti un proces comun, nu doua procese separate.

Daca tu, ganditorul, te temi de el si il abordezi ca fiind ceva contrar si diferit de tine, atunci orice atitudine vei avea fata de acesta va duce inevitabil la iluzie, si astfel la conflict si nefericire.

Atunci cand vei descoperi experimentarea neantului ca fiind tu insuti, atunci frica – care exista doar atunci cand ganditorul este separat de gandurile sale si incearca sa stabileasca o relatie cu acestea – este complet indepartata. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

INFO: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce. - DMCA


Dacă vă place acest site, iar informațiile prezentate vă sunt de ajutor, ajutati acum acest site cu o donație prin serviciul electronic securizat PayPal sau direct in cont bancar. (clik aici)