Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Trebuie sa aprofundam, pentru a cunoaste bucuria

k1929

Foarte putini dintre noi se bucura de ceva. Foarte putini ne bucuram cand vedem apusul soarelui, sau luna plina, sau o persoana frumoasa, sau un copac minunat, sau o pasare in zbor, sau un dans. Nu ne bucuram cu adevarat de ceva.

Ne uitam la acel ceva, suntem superficial amuzati sau incantati de acesta, avem o senzatie pe care o numim bucurie. Dar bucuria este ceva mult mai profund, care trebuie inteleasa si aprofundata.

Pe masura ce inaintam in viata dorim sa ne bucuram de diferite lucruri, cele mai bune trecand neobservate; dorim sa ne bucuram de alte tipuri de senzatii – pasiuni, pofte, putere, pozitie sociala.

Toate acestea sunt lucruri normale in viata, desi sunt superficiale; nu trebuie condamnate, nu trebuie sa fie justificate, dar trebuie sa fie intelese si sa li se dea importanta cuvenita. Daca le condamni ca fiind fara valoare, ca fiind extraordinar de proaste sau nespirituale, distrugi intregul proces al vietii.

Pentru a cunoaste bucuria trebuie sa aprofundezi. Bucuria nu este o simpla senzatie.

Este nevoie de o minte extraordinar de rafinata, dar nu rafinamentul insusi care acumuleaza tot mai mult pentru sine. Un astfel de sine, un astfel de om, nu poate niciodata sa inteleaga aceasta stare de bucurie fara implicarea celui care se bucura.

Trebuie inteles acest lucru extraordinar; in caz contrar, viata devine foarte limitata, marunta, superficiala – din momentul nasterii, invatand cateva lucruri, suferind, avand copii, responsabilitati, castigand bani, avand cateva distractii intelectuale si apoi moartea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite