Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Transmiterea compasiunii

utuh

Daca eu sunt preocupat de compasiune, de iubire, de sentimentul real a ceva sacru, atunci cum poate sa fie transmis acest sentiment? Va rog sa urmariti acest lucru.

Daca il transmit prin microfon, prin mijloace de propaganda pentru a-l convinge pe altul, inima lui va ramane in continuare goala.

Flacara ideologiei va functiuna, iar el doar va repeta, asa cum cu totii repeta, ca trebuie sa fim binevoitori, buni, liberi – tot non-sensul despre care politicienii, socialistii si toti ceilalti vorbesc.

Deci vazand ca orice forma de constrangere, chiar si subtila, nu produce aceasta frumusete, aceasta inflorire a bunatatii, a compasiunii, ce poate individul sa faca?

Care este relatia dintre omul care are acest sentiment al compasiunii si omul a carui minte este inradacinata in colectiv, in traditional?

Cum se poate stabili o relatie intre acestia doi, nu teoretic, ci cu adevarat, faptic?

Cei care se conformeaza niciodata nu pot inflori in bunatate.

Nu trebuie sa existe libertate?

Si libertatea vine doar atunci cand intelegi toata problema invidiei, a lacomiei, a ambitiei, si a dorintei de putere.

Liberatea fata de aceste lucruri permite ceva extraordinar care este numit inflorirea caracterului.

Un asemenea om are compasiune, el stie ce inseamna sa iubesti – nu omul care repeta doar o multime de cuvinte despre moralitate.

Deci inflorirea bunatatii nu vine din societate, deoarece societatea in sine este intotdeauna corupta.

Doar omul care intelege intreaga structura si intregul proces al societatii – si el insusi este eliberat din acestea – are caracter si numai el poate inflori in bunatate.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite