Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Traiesc cele patru anotimpuri intr-o zi

krisnaobservator

Nu este esential sa existe o reinnoire constanta, o renastere?

Atunci cand prezentul este impovarat cu experienta de ieri nu poate exista nici o reinnoire.

Reinnoirea nu este actiunea nasterii si mortii; ea este dincolo de contrarii; doar libertatea fata de acumularea memoriei aduce reinnoire si nu exista intelegere decat in prezent.

Mintea poate intelege prezentul doar atunci cand nu compara, nu judeca; dorinta de a modifica sau de a condamna prezentul fara intelegere, da continuitate trecutului.

Exista reinnoire doar in intelegerea reflexiei trecutului in oglinda prezentului, fara nici o distorsiune.

Daca ati trait o experienta total, complet, nu ati constatat ca aceasta nu lasa urme?

Doar experientele incomplete care isi lasa amprenta lor proprie, confera continuitate de sine – identificare in memorie.

Consideram prezentul doar ca un mijloc pentru atingerea unui scop, astfel incat, prezentul isi pierde semnificatia imensa pe care o are.

Prezentul este eternitatea, vesnicia.

Dar cum poate mintea care este compusa, alcatuita, sa inteleaga ceea ce nu este compus, alcatuit, ceea ce este dincolo de orice valoare, eterna?

Fiecare experienta care apare, traiti-o cat mai complet si mai profund posibil; fara gandire, constientizati-o intens si profund; fiti constienti de durerile si placerile sale, de judecatile si identificarile voastre.

Doar atunci cand experienta este completa exista reinnoire.

Trebuie sa fim capabili de a trai cele patru anotimpuri intr-o zi, sa fim constienti sa experimentam si sa intelegem, sa fim liberi de acumularile zilnice.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup