Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Traiesc cele patru anotimpuri intr-o zi

krisnaobservator

Nu este esential sa existe o reinnoire constanta, o renastere?

Atunci cand prezentul este impovarat cu experienta de ieri nu poate exista nici o reinnoire.

Reinnoirea nu este actiunea nasterii si mortii; ea este dincolo de contrarii; doar libertatea fata de acumularea memoriei aduce reinnoire si nu exista intelegere decat in prezent.

Mintea poate intelege prezentul doar atunci cand nu compara, nu judeca; dorinta de a modifica sau de a condamna prezentul fara intelegere, da continuitate trecutului.

Exista reinnoire doar in intelegerea reflexiei trecutului in oglinda prezentului, fara nici o distorsiune.

Daca ati trait o experienta total, complet, nu ati constatat ca aceasta nu lasa urme?

Doar experientele incomplete care isi lasa amprenta lor proprie, confera continuitate de sine – identificare in memorie.

Consideram prezentul doar ca un mijloc pentru atingerea unui scop, astfel incat, prezentul isi pierde semnificatia imensa pe care o are.

Prezentul este eternitatea, vesnicia.

Dar cum poate mintea care este compusa, alcatuita, sa inteleaga ceea ce nu este compus, alcatuit, ceea ce este dincolo de orice valoare, eterna?

Fiecare experienta care apare, traiti-o cat mai complet si mai profund posibil; fara gandire, constientizati-o intens si profund; fiti constienti de durerile si placerile sale, de judecatile si identificarile voastre.

Doar atunci cand experienta este completa exista reinnoire.

Trebuie sa fim capabili de a trai cele patru anotimpuri intr-o zi, sa fim constienti sa experimentam si sa intelegem, sa fim liberi de acumularile zilnice.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.