Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Timpul este o otrava

kris

Ai in baie o sticla pe care scrie “otrava”, si stii ca este otrava si esti foarte atent cu aceasta chiar si in intuneric. Ai mereu grija de ea. Nu spui “Cum sa pazesc aceasta sticla, cum sa fiu vigilent cu ea?”. Stiti ca este otrava, asa ca sunteti foarte atenti cu ea. Timpul este o otrava; el creeaza dezordine.

Atunci cand acest lucru este o realitate pentru tine, atunci poti incepe a intelege modul de a fi liber de frica imediat.

Dar daca ai in continuare nevoie de timp, ca mijloc de a te elibera, nu exista comunicare intre mine si tine.

Vedeti, exista ceva mult mai  mult; ar putea exista un fel complet diferit de timp.

Noi stim doar doua tipuri de timp, fizic si psihologic, si suntem captivi.

Timpul fizic joaca un rol important in psihic si psihicul are o influenta importanta asupra fizicului.

Suntem prinsi in aceasta lupta, in aceasta influenta.

Trebuie sa accepti timpul fizic pentru a prinde autobuzul sau trenul, dar daca respingi in totalitate timpul psihologic, atunci putem avea un timp care este destul de diferit, timpul care nu este relationat cu nimic.

Va doresc sa veniti cu mine in acest timp! Atunci timpul nu mai este dezordine; este o ordine extraordinara.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)