Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Schimbarea reala

Jiddu-Krishnamurti

O schimbare este posibila doar de la cunoscut la necunoscut, nu de la cunoscut la cunoscut. Va rog, nu trebuie sa credeti ce va spun eu.

In trecerea de la cunoscut la cunoscut exista autoritate, exista o perspectiva ierarhica a vietii“Tu stii, eu nu stiu; prin urmare va inchinati, creati un sistem, cautati un guru, il urmati pentru ca va da ceea ce vreti sa stiti, va ofera o certitudine, un sistem care va produce rezultate, succesul.”

Succesul este ceva cunoscut. Cunosc ce inseamna a avea succes. Asta este ceea ce doresc.

Deci, trecem de la cunoscut la cunoscut, in care autoritatea trebuie sa existe – autoritate a sanctiunii, a liderului, a guru-lui, ierarhia, cel care cunoaste si altii care nu cunosc, iar cel care stie imi garanteaza succesul, succes in efortul meu in schimbare, asa ca sunt fericit, am ceea ce-mi doresc.

Nu acesta este motivul pentru care cei mai multi dintre noi isi doresc schimbarea?

Va rog observati-va propria gandire si va veti vedea propria viata si propriul comportament.

Cand il privesti este el schimbat?

Schimbarea, revolutia, este ceva de la cunoscut la necunoscut, in care nu exista nici o autoritate, in care poate exista un total esec.

Dar daca aveti siguranta ca veti obtine, ca veti fi fericit, ca veti reusi, ca veti avea viata vesnica, atunci nu este nici o problema. Apoi va continua cursul bine cunoscut al actiunii, care te va pune mereu pe tine insuti in centrul tuturor lucrurilor.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)