Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Scapa de toate formele de conflict

krishnamurti3

De ce suntem ambitiosi? De ce dorim succesul, sa fim cineva? De ce luptam pentru superioritate? De ce tot acest efort pentru a ne afirma – fie direct, fie printr-o ideologie sau prin Stat?

Nu este aceasta auto-afirmare principala cauza a conflictului si confuziei noastre? Fara ambitie am pieri? Nu putem supravietui fizic fara a fi ambitiosi?

De ce suntem destepti si ambitiosi? Nu este ambitia un impuls de a evita ceea ce este? Este aceasta inteligenta sau prostie? De ce suntem asa de speriati de ceea ce este?

La ce bun sa fugim, daca ne aflam intotdeauna aici?

Putem reusi sa scapam, dar ceea ce suntem este in continuare acolo: falsitatea, conflictul si mizeria.

De ce suntem atat de ingroziti de singuratatea noastra sau de golul nostru? Orice activitate exterioara fata de ceea ce este va aduce durerea si antagonismul.

Conflictul este negarea sau fuga de ceea ce este; nu exista nici un alt conflict, inafara acestuia. Conflictul nostru devine tot mai complex si insolubil deoarece noi nu ne confruntam cu ceea ce este. Nu exista nimic complex in ceea ce este, insa ne scapa de cele mai multe ori atunci cand il cautam. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)