Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Sa distrugi ura

J-Krishnamurti

Vedem ca in prezent lumea este plina de ura. Aceasta lume a urii a fost creata de parintii nostri, de stramosii nostri si de catre noi. Astfel ignoranta se intinde infinit in trecut. Ea nu a venit de la sine. Ea este rezultatul ignorantei umane, un proces istoric, nu-i asa?

Noi, ca indivizi, cooperam cu stramosii nostri care, cu stramosii lor au creat acest proces de ura, frica, lacomie, si asa mai departe. Acum, ca indivizi, participam la aceasta lume a urii atata vreme cat noi, ca indivizi, o toleram.

Atunci lumea este o extensie a ta. Daca tu, ca individ doresti sa distrugi ura, atunci ca individ trebuie sa incetezi sa urasti.

Pentru a distruge ura trebuie sa te disociezi de ura, in toate formele sale, brute si subtile, si, atata vreme cat esti prins in ea, esti parte a acelei lumi de teama si ignoranta.

Atunci, daca lumea este o extensie a ta, te-ai duplicat si multiplicat tu insuti. Lumea nu exista inafara individului. Ea poate exista ca o idee, ca un stat, ca o organizatie sociala, dar pentru a aplica aceasta idee, pentru a face functionale organizatiile sociale sau religioase, trebuie sa existe individul.

Ignoranta lui, lacomia si frica lui mentin structura de ignoranta, lacomie si ura.

Daca se schimba individul, aceasta schimbare afecteaza lumea, lumea urii, a lacomiei, si asa mai departe.

Lumea este extensia ta, atata vreme cat esti necugetat, ignorant, plin de ura si lacomie, dar atunci cand esti sincer, grijuliu si constient, nu exista doar o disociere de acele cauze urate care creaza durere si tristete, dar va exista o intelegere integrala, o implinire.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.