Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Sa distrugi inseamna a crea

krisnaobservator

Pentru a fi liber trebuie sa examinezi autoritatea pentru a distruge piesele intregului schelet al autoritatii, toate aceste lucruri murdare.

Si asta necesita energie, energie fizica efectiva si deasemenea este necesara energie psihologica.

Dar energia este distrusa, este irosita atunci cand cineva este in conflict.

Deci, atunci cand exista intelegerea totala a procesului conflictual, conflictul ia sfarsit si exista o abundenta de energie.

Apoi, poti continua distrugerea zidurilor pe care le-ai construit de-a lungul secolelor si care nu au nici un sens.

Si a distruge inseamna a crea.

Noi trebuie sa distrugem, nu cladirile, nu socialul sau sistemul economic – cu acestea avem de-a face zilnic – ci psihologic, apararea constienta si inconstienta, securitatea pe care am construit-o rational in mod individual, adanc, dar superficial.

Toate acestea trebuiesc rupte, ramanand fara acest sistem de aparare, deoarece pentru a iubi, pentru a avea afectiune, trebuie sa renunti la orice sistem de aparare.

Apoi sa observi si sa intelegi ambitia, autoritatea; si vei observa cand autoritatea este necesara si la ce nivel – autoritatea politistului si nu mai mult.

Nu exista nici o autoritate a invatarii, nici o autoritate a cunoasterii, nici o autoritate a competentei, nici o autoritate nu trebuie sa-si asume aceste functii care sa devina statut.

Pentru a intelege orice autoritate – a guru-lui, a unui maestru si altele – este necesara o minte foarte ascutita, limpede, nu o minte tulbure, monotona, plictisita. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite