Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Renunta la obiceiuri

kk6

Haideti sa aflam cum sa intelegem intregul proces de formare si rupere a obiceiurilor, a obisnuintelor.

Putem lua ca exemplu fumatul, si-l puteti inlocui cu propriul obicei, cu problema ta particulara, si experimenteaza direct cu problema ta cum experimentam acum cu problema fumatului.

Este o problema, aceasta devine o problema atunci cand vreau sa renunt; atata timp cat sunt satisfacut cu aceasta, nu este o problema.

Problema apare atunci cand trebuie sa fac ceva in legatura cu acest obicei particular, atunci cand acest obicei devine o perturbare.

Fumatul mi-a creat o perturbare, asa ca vreau sa fiu liber de el.

Vreau sa renunt la fumat, vreau sa scap de el, sa-l inlatur, deci abordarea mea cu privire la fumat este una de rezistenta sau condamnare.

Asta e, eu nu vreau sa mai fumez, deci abordarea mea este fie de a-l suprima, condamna, sau de a gasi un inlocuitor pentru acesta – de a mesteca in loc de a fuma.

Acum, poti privi aceasta problema liber, fara a o condamna, justifica sau suprima?

Pot privi obiceiul meu de a fuma fara a-l respinge?

Incercati sa experimentati asta, acum cand vorbesc eu, si veti vedea ca este extraordinar de dificil sa nu respingeti sau sa acceptati.

Deoarece intreaga noastra traditie, fundalul nostru in totalitate ne indeamna sa respingem sau sa justificam, mai degraba decat sa fim curiosi cu privire la asta.

In loc de a fi atenta in mod pasiv, intotdeauna mintea va interpreta acea problema.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului. (mai multe aici...)