Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Realizati ca sunteti violenti

J-Krishnamurti

Animalul este violent. Fiintele umane care sunt urmarea animalelor, sunt deasemenea, violente; aceasta este o parte a fiintei lor, de a fi violente, furioase, geloase, invidioase, sa caute puterea, prestigiu si tot restul, sa domine, sa fie agresive. Omul este violent – acest lucru este demonstrat de miile de razboaie – si si-a dezvoltat o ideologie pe care el o numeste … “non-violenta” .

Si atunci cand nu exista violenta reala cum ar fi un razboi intre doua tari, toata lumea este implicata in aceasta “non-violenta”. Le place asta.

Acum, cand efectiv sunteti violenti si aveti un ideal al non-violentei, aveti un conflict. Incercati intotdeauna sa deveniti non-violenti care este o parte a conflictului.

Te auto-disciplinezi pentru a nu fi violent – care din nou este un conflict, o frictiune. Deci atunci cand sunteti violenti, chiar daca aveti idealul non-violentei, sunteti in esenta violenti.

Pentru a realiza ca sunteti violenti, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa nu incercati sa deveniti non-violenti.

Pentru a observa violenta si ceea ce este ea, nu incercati sa o interpretati, sa o disciplinati, sa o depasiti,  sa o suprimati, insa observati-o ca si cum ati vedea-o pentru prima data, priviti-o fara nici un gand.

Am explicat deja ceea ce intelegem prin a privi un copac cu inocenta – ceea ce inseamna sa-l privesti fara nici o inchipuire. In acelasi mod trebuie sa priviti violenta fara nici un concept, care implica cuvantul in sine.

Sa o privesti fara nici o miscare a gandirii, inseamna a o privi ca si cum ai vedea-o pentru prima data, si prin urmare priveste-o cu inocenta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!Fără sprijinul vostru acest website poate dispărea.


Your email is never published or shared.