Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Realizati ca sunteti violenti

J-Krishnamurti

Animalul este violent. Fiintele umane care sunt urmarea animalelor, sunt deasemenea, violente; aceasta este o parte a fiintei lor, de a fi violente, furioase, geloase, invidioase, sa caute puterea, prestigiu si tot restul, sa domine, sa fie agresive. Omul este violent – acest lucru este demonstrat de miile de razboaie – si si-a dezvoltat o ideologie pe care el o numeste … “non-violenta” .

Si atunci cand nu exista violenta reala cum ar fi un razboi intre doua tari, toata lumea este implicata in aceasta “non-violenta”. Le place asta.

Acum, cand efectiv sunteti violenti si aveti un ideal al non-violentei, aveti un conflict. Incercati intotdeauna sa deveniti non-violenti care este o parte a conflictului.

Te auto-disciplinezi pentru a nu fi violent – care din nou este un conflict, o frictiune. Deci atunci cand sunteti violenti, chiar daca aveti idealul non-violentei, sunteti in esenta violenti.

Pentru a realiza ca sunteti violenti, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa nu incercati sa deveniti non-violenti.

Pentru a observa violenta si ceea ce este ea, nu incercati sa o interpretati, sa o disciplinati, sa o depasiti,  sa o suprimati, insa observati-o ca si cum ati vedea-o pentru prima data, priviti-o fara nici un gand.

Am explicat deja ceea ce intelegem prin a privi un copac cu inocenta – ceea ce inseamna sa-l privesti fara nici o inchipuire. In acelasi mod trebuie sa priviti violenta fara nici un concept, care implica cuvantul in sine.

Sa o privesti fara nici o miscare a gandirii, inseamna a o privi ca si cum ai vedea-o pentru prima data, si prin urmare priveste-o cu inocenta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dăruieşte şi vei primi inzecit. Sustine munca si existenta acestui website:


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Invitatie Grup WhatsApp