Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Realitatea este ca suntem violenti

1301127669_J_krishnamurthi

Cu totii vedem necestitatea incetarii violentei. Si cum as putea eu, ca individ, sa fiu liber de violenta – nu doar superficial ci complet, total, launtric? Daca idealul non-violentei nu elibereaza mintea de violenta, atunci analizarea cauzei violentei ajuta la dizolvarea violentei?

Dintre toate, aceasta este una din problemele noastre majore, nu-i asa? Intreaga lume este cuprinsa de violenta, de razboaie; intreaga structura a acaparatoarei noastre societati este in esenta violenta.

Si daca tu si eu ca indivizi trebuie sa ne eliberam de violenta – in totalitate, interior liber de violenta, nu doar superficial sau verbal – atunci cum poate cineva sa realizeze asta, fara a deveni auto-centrat?

Ati inteles problema, nu? Daca preocuparea mea este de a-mi elibera mintea de violenta si eu practic o disciplina cu scopul de a-mi controla violenta si a o schimba in non-violenta, cu siguranta ca aceasta va conduce la o auto-centrare in gandire si actiune, deoarece mintea mea se concentreaza tot timpul pentru a scapa de ceva si a obtine altceva.

Si totusi, eu vad necesitatea ca mintea sa fie eliberata in totalitate de violenta. Deci, ce pot eu sa fac?

Desigur, nu este vorba despre modalitatea de a nu fi violent.

Realitatea este ca noi suntem violenti si ne intrebam: “Cum sa nu mai fiu violent?”

Pur si simplu creand un ideal, care in opinia mea este complet inutil. Dar daca cineva este capabil sa observe violenta si sa o inteleaga, atunci poate exista posibilitatea de a o rezolva in totalitate. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!Fără sprijinul vostru acest website poate dispărea.


Your email is never published or shared.