Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Raspunsul la rugaciune

utuh

Rugaciunea, care este o implorare, o cerinta, nu poate gasi realitatea care nu este efectul, rezultatul unei cereri.

Noi cerem, imploram cu fervoare, ne rugam doar atunci cand suntem in confuzie, in suferinta; si neintelegand aceasta confuzie si suferinta ne indreptam catre altcineva.

Raspunsul la rugaciune este propria noastra proiectie; intr-un fel sau altul este intotdeauna satisfacator, imbucurator, altfel l-am respinge.

Deci, atunci cand cineva a invatat trucul de linistire a mintii prin repetare, o mentine linistita cu acest obicei, dar raspunsul la rugaciune, la implorare trebuie sa fie in mod evident modelat in functie de dorinta celui care implora.

Acum, rugaciunea, implorarea, cererea, nu poate niciodata descoperi ceea ce nu este o proiectie a mintii.

Pentru a gasi ceea ce nu este fabricat de minte, mintea trebuie sa fie linistita – nu facuta linistita prin repetarea cuvintelor care este o auto-hipnoza, nici prin orice alt mijloc de a induce liniste mintii.

Linistea care este indusa, produsa, nu este cu adevarat liniste.

Este ca si cum un copil ar fi pus la colt – superficial el este linistit, dar in interior el fierbe.

Deci, mintea care este linistita prin disciplina nu este cu adevarat niciodata linistita si linistea care este indusa nu poate niciodata descoperi starea de creativitate in care realitatea, adevarul vine in fiinta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite